Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Tetszik nektek a zeném? (EDM)

Mester SzabolcsKAH kérdése:

Tetszik nektek a zeném? (EDM)

Figyelt kérdés

Akinek nem tetszik ez a műfaj azt kérem ne véleményezze. Köszönöm.

Itt is lenne: [link]

2015. jan. 2. 14:51
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Én szeretem az EDM-et, de nem vagyok profi zenehallgató, még a különböző stílusokat sem tudom elég jól megkülönbözteti. De mivel még nem írt senki, ezért írok.

Én személy szerint David Guetta és társait szeretem leginkább meg hardstyle-t a nyugati piacról, így ennek fényében tudok hasonlítani.

Nekem túl kiemelkedik az énekhang. Az EDM-nek számomra az a lényege hogy nem kell semmi világmegváltó szöveg, az elektronikán van a hangsúly, itt viszont kicsit háttérbe szorul.

Maga a zene nem rossz. Viszont ezt laptopról hallgattam, se hangfal, se fejhallgató..

Ha arról van szó, nem venném meg és nem is tölteném le, mert tucatzene (tudom hogy guetta is az, de ebbe ne menjünk bele), bárhol találok ilyet a youtubeon.

Talán egy diszkóban jó lenne, bár mondom, nekem túl elnyomja az ének a zenét.

2015. jan. 2. 17:04
 2/13 anonim ***** válasza:
Első vagyok még mindig, lehet értelmetlenül zagyváltam, lényeg: ha fel tudnád tölteni újra úgy, hogy a zene jobban hallatszik, akkor meghallgatnám újra.
2015. jan. 2. 17:05
 3/13 A kérdező kommentje:
Hát azért van nagyon háttérben a zene mert 10/9-szer az ének meg a zene nincs keyben, ezért van az hogy miközben megy az ének alig hallasz alatta valamit... De amúgy meg a drop-be teljesen kivettem az éneket szóval...
2015. jan. 2. 19:00
 4/13 anonim ***** válasza:
Valóban nincs, ez így nagyon nem ok. Muszáj lesz vagy a zenén vagy az éneken változtatnod.
2015. jan. 2. 19:27
 5/13 anonim ***** válasza:

ezen még akad mit csiszolni, de az EDM felé jó úton jársz.

Ének nincs összhangban az alappal...ha úgy tetszik gyors hozzá

2015. jan. 2. 19:59
 6/13 anonim ***** válasza:

Üdv, már párszor véleményeztem a zenéd, beszélgettünk üzenetben is pár sort, és öröm látni, hogy fejlődtél.

Dallam a dropnál okés, sőt, kifejezetten jó, bár a szintin még mindig kéne csiszolni, mert nem elég wide (magyarul hülyén hangzik, korábban már írtam rá technikát), de már ígyis sokkal jobb, mint amiket ezelőtt hallottam.

Viszont az ének rész borzalom, nincs key-ben, ezt látom te is észrevetted, de azt értékelném, ha ezt kicsiszolnád. Vagy az egész szintit igazítsd az acapellához, vagy töröld ki az acapellát, és turbózd meg másként a zenét, hátha kapsz valami egyedit, és jót. Csak annyit tudok tanácsolni, hogy képzeld el magad a csaj helyébe, ha ő ebbenn a hangnemben énekelné (mondjuk élőben, bár erre nem sok esély van), akkor kifütyülnék a fenébe. DE ha a szintit, meg az egészet hozzá igazítanád, akkor teljesen más lenne a leányzó fekvése. Próbáld megtalálni azt a key-t, amivel jól szól az acapella, és máris rengeteget dobtál a zenéden.

(Szubjektív dolog, hogy kinek mi jön be, nekem ez a progresszív téma nem a világom, sőt, én teljes mértékben elítélem, de értékelendő a próbálkozás, és csináld azt, amit igazán szeretsz. keepitup!)

2015. jan. 2. 21:24
 7/13 anonim ***** válasza:

Szia Szabolcs!

Nem szeretem ezt a lágy EDM et mint már párszor üziben mondtam,de értek hozzá és egy ,csak egy tipp!!!

A dob a droppban legyen hangossabb kiemelkedőbb és a dropba legyen egy kicsit több punpálás pl. Uplifter az utolsó 4es ütemben

2015. jan. 2. 21:39
 8/13 A kérdező kommentje:
Igen csak az a baj hogy ez a műfaj sajnos ének nélkül semmi... Tehát végig úgyan azzal a ritmusal menne a dal és ezért eröltettem az éneket hogy valami mást csináljak.. De hát már mind1 befejeztem:)
2015. jan. 3. 10:38
 9/13 anonim ***** válasza:

figyelj Szabolcs szerintem térj át egy másik műfajra:akár tribal,mulburne,Dutch,vagy satöbbi....

ennek ma már nincs helye a zeneiparban!Ezernyi ilyen zene van!

2015. jan. 3. 21:56
 10/13 anonim ***** válasza:

Azt nem mondanám, hogy nincs helye, ennek a trance-szerű prog house-nak mindig is volt helye, csak annyira monoton számomra is, hogy elképesztő. :D

Ha nagyon egyedi akarsz lenni, csinálj olyat, amiben ötvözöd az elemeket. Jelenleg én is ezen gondolkodom, hogy több műfajt részletenként belesűríteni egy trackbe. Melbourne karcos synth témái, keverve a tipikus house-os pumpálással, egy-két dubstepes, akár brostep-es horzsolós, vinnyogós téma, értelmetlen vocal-al, egyedibb drum témával. Aztán úgy is más sül ki a végén... :)

2015. jan. 4. 16:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!