Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Miért nem szereti a legtöbb...

Miért nem szereti a legtöbb nő a rockot/metált?

Figyelt kérdés

Azt veszem észre (de általában ez a fiatalabb korosztályra igaz), hogy fiúk/férfiak között még csak-csak akad aki szereti és fel is vállalja. Na de a csajoknál csak ezt a nagy SP, justine bieber, fluor mániát látom. Meg a tuc-tuc, az a legtöbb kedvence. Vagy talán csak nem merik beismerni maguknak sem, mert divatot akarnak követni ezekkel a mai sztárocskákkal? Érdekelne, hogy ki mit gondol erről?

Egyébként félreértés ne essék én amúgy lány vagyok, és szeretem nagyon is a rockot, sőt... csak nem értem néha a saját nemem többi tagját, hogy mikor meghallják mik, kik a kedvenceim, mint akik UFO-t láttak úgy néznek rám. A srácok legalább elfogadnak így, és nem furcsálkodnak, sőt, olyankor derül általában ki, hogy szívük mélyén nagyon is sok közülök szintén hasonlú ízlésű...

2014. dec. 30. 00:23
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
2014. dec. 30. 12:20
 12/23 anonim ***** válasza:
100%

Nem olyan nagy vasziszdasz. Gondolj bele. Ki honnan "szerzi" a zenei ízlését. Baráti kör, család, stb.

A lányok (legalább is szerintem) több időt töltenek az anyjukkal, mint az apjukkal. Tehát kinek a zenei ízlése fog ráragadni?

A családban inkább apa hallgat keményebb zenét, vagy a bátyus, de valahogy a lányok annyira a bátyjukkal sem töltenek sok időt.

Ha ezt vesszük általánosságban, akkor a baráti körükbe sem viszik be a keményebb zenét, mert nem is hallgat olyat.

Fiúknál ha van egy haver, akinek a bátyja keményebb zenét hallgat, ott már megvan az esélye, hogy ráragasztja a többiekre.

Persze más tényezők is vannak. Nálunk pl. senki nem hallgat rockot, metált, stb. Én viszont szinte minden alfajt, köszönhetően olyan videojátékoknak, mint a need for speed, tony hawk játékok, matt hofman pro bmx...

Ezek jó kiinduló pontok.

Csak valahogy a videojátékokkal is inkább fiuk játszanak, nem a lányok. Főleg az ilyen autós, deszkás játékokkal ahol "normálisabb" zene van.

20/F

2014. dec. 30. 20:03
 13/23 A kérdező kommentje:
Nem tudom, szerintem ez változó. Én például mindig több időt töltöttem apámmal, és nagyon apás lány voltam. És a legtöbb lány ismerősöm is az volt mindig is. Az viszont érdekes, hogy nálunk apám nem egy rocker, Ő szívesen meghallgatja az új slágereket, pop, techno stb. Igaz, nem veti meg a régi nagy slágereket sem, de nem a kedvencei. Viszont anyám ahogy meghall egy régi jó rock számot alig bír egy helyben maradni.:) De Ő is csak a lágyabbakat szereti azok közül. (inkább Bikini, Edda, LGT, Karthago stb.) Ilyen Hammerfall, meg hasonló már nem bejövős neki. Tesóimmal (két bátyám van) rengeteg időt töltöttem kiskoromban, sokkal idősebbek nálam, mind a ketten vegyes ízlésűek, az egyikük régen szerette a rock zenét nagyon, de nem mondtam volna színtisztán rockernek. Ma már nem látom minden nap, nem is beszélek vele olyan gyakran, így nem tudom, most miket szeret. Talán Ő is közrejátszott, hogy az én zenei ízlésem ilyen lett, nem tudom...:)
2014. dec. 30. 20:38
 14/23 anonim ***** válasza:
100%

#12-es: Én pont az apukámmal töltök több időt :) .

Az öltözködésemen kicsit sem látszik, hogy rockot hallgatok, pedig azt teszem. Egyébként a sulinkban is több rocker lányt látni, mint fiút. 13/L

2014. dec. 30. 21:55
 15/23 anonim ***** válasza:
100%

Új osztályomban a többség egy cukormázas kis tündi-bündit látott bennem első ránézésre. Aztán hívott anyukám, és a telefonomból Epica kezdett ordítani. Csöppet meglepődtek:D

De nem zavarta őket, tök okésan fogják fel a mai napig. Többekkel a zenei ízlésem révén lettem jóban:D

15/L

2014. dec. 30. 22:04
 16/23 anonim ***** válasza:
94%
Mintha csak én írtam volna!Én ugyanezt vettem észre,kedves Kérdező.Az általam ismert lányok többsége ugyanezt a rádiózenét nyomatja.Na,nem ítélem el,de nekem ez tömegzene,akárhogy is nézem.Én zenei ízlésemet illetően mindig kicsit különc voltam.13 éves koromig Lady Gaga mellett régi számokat hallgattam,de aztán jött az áttörés,és nyomatom a rockot.Sosem gondoltam volna,hogy egyszer ez lesz,régen felállt a szőr a hátamon a rocktól.Igaz,ez most is igaz,de ma már a élvezet miatt.Egyszerűen nem értem,mások hogy nem képesek szeretni. Na,elég volt a szófosásból. Hát ez volt az én véleményem :D (L/16)
2015. jan. 9. 20:20
 17/23 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó, igen én is pont így voltam.:) Mindig kitűntem a zenei ízlésemmel, bár sosem reklámoztam senkinek, csak ha rá kérdeztek, hát nem tagadtam le... Habár ált. iskolás, gimis koromban még nehezen fogadták el enyhén szólva. Még most, hogy elmúltam 20 is sok korombéli néz nagyokat, mint mondtam.:) Én 12 éves korom óta szeretem a rockot kimondottan, de már pár éves koromban is azt hallgattam többnyire, ha azt vesszük, mivel itthon mindig az szólt. Itt most nem a legvadabb rock zenékre gondolok, hanem a régi jó rock együttesekre, mint Edda, Bikini LGT, KFT, Piramis, Dinamit, Korál, P mobil, Omega, Karthago stb. Ezeken nőttem fel, ma is nagy rajongójuk vagyok, de mindezek mellett persze ezek is játszanak nálam: Road, Ossian, Pokolgép, Omen, Aljas kúszóbab, Kárpátia, Nightwish, Depresszió, Hammerfall, Korpiklaani, Sirenia, Halloween, Cool head clan és még sorolhatnám...:)
2015. jan. 12. 19:40
 18/23 anonim ***** válasza:
88%
Kiborítanak ezek a hülye sztereotípiák.Amikor veled szembejön egy ember az utcán,ránézésre meg tudod állapítani,hogy milyen zenét hallgat?A világ tele van rock zenét kedvelőkkel,attól még,hogy te nem ismersz ilyen lányokat,igenis léteznek.De ne általánosíts ilyen durván,mert sértő lehet.Nagyon jó,hogy te "rocker" vagy meg minden,de számomra ezek a kérdések csak olcsó figyelemfelkeltő próbálkozások,hogy mindenki megtudja,milyen "egyedi" és "meg nem értett" vagy ebben a manipuláló társadalomban.Lehetünk büszkék a "rockerségünkre",de pontosan mit is takar ez a fogalom?Ki számít "rockernek"?Az,aki úgy öltözködik,de más zenét hallgat,az,aki effajta zenét hallgat,de más stílusú ruhákat hord vagy az,aki megnyugvást,boldogságot és vigaszt talál at ilyen zenében?Esetleg a három kombinációja?Szerintem ez az igazi kérdés.
2015. jún. 19. 16:52
 19/23 A kérdező kommentje:

Utolsó, Te így gondolod! Egyáltalán nem vagyok eltelve magammal, és nem mondom meg a velem szembe lévőről, hogy mit hallgat, csak arról aki maga mondja. Én itt csakis azokról beszéltem, és mint mondtam, nem ítélem el őket se!!

Csak feltettem egy kérdést, mert volt egy észrevételem, és kíváncsi voltam, mások is tapasztalnak -e hasonlót.De hidd el, már megbántam azóta, csak sajnos törölni végleg nem nagyon lehet!

Még csak ,,büszke" se vagyok arra ami vagyok, és nem tartom magam többre, mint bárki más, sőt...

Egyébként nem, nem az a ,,rocker" aki úgy öltözködik, hanem aki megnyugvást, elégedettséget, örömet lel ezekben a zenékben, ezt én is így gondolom. Szóval nem vagyok egy olcsó kis ,,divatmajom".

2015. jún. 22. 17:12
 20/23 A kérdező kommentje:

Igen, lehetnénk büszkék a ,,rockerségünkre", de miért lennénk?

Mivel vagyunk mások, mint akárki más, más stílusú ember?-Ezt én is így gondolom, még ha nem is ez jött le a kérdésemből.

Nem tartom magam sokra, hidd el, ugyanolyan vagyok, mint bárki ezt tudom, és nem is akarom a figyelmemet felkelteni. Meg azóta, mint mondtam, kicsit megbántam, hogy ilyen bántó hangnemben tettem fel kérdést.

2015. jún. 24. 16:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!