Mekkora a kulonbseg ragasztott, csavarozott es egybe nyak kozott?
Több mint 30 gitárom volt és azon felül még pár tucattal találkoztam javításkor.
Még sose láttam olyan problémát, hogy nagyon kényes lenne a nyak.
Megfelelően pontos kialakítással, normálisan megcsinált csavarozással nem nagyon szabadna olyan problémáknak lenni.
Ha már olyat kap, hogy elreped, akkor rohadtul nem vigyáztál rá, vagy nagyon gagyi az anyag/összerakás.
Igen, nekem is volt olyan, aminél találtam hajszálrepedést a testen ott, ahol a legvékonyabb a nyak-test találkozásnál.
És?
Nem az tartja ott a nyakat, hanem a csavarok.
A csavarozott nyak se rosszabb,vagy jobb,mint a többi...
Mind más miatt jó. Személy szerint nekem az átmenő nyak imponál a legjobban.
Nem teljesen értem, amit mondasz, a húrlábnál minden egyes húrnál általában lehet kompenzálni a távolságot, meg kell is, mert amúgy sosem a teljesen egyforma távolságnál lesz tiszta az intonáció.
Egyébként ha arra gondolsz, hogy a gitár hossztengelyéhez képes a nyak oldalirányba kicsit elhúzódik, az persze előfordul, de ilyenkor azt kell csinálni, hogy meglazítod a nyakcsavarokat félig, aztán izomból visszahúzod a nyakat és úgytartod, míg újra meghúzod a csavarokat.
Mondom, a csavar tartja össze, nem a zseb oldalafala.
Na most amit én tapasztaltam:
A csavarozott nyakú hátránya hogy bizony egy koccanás és elmozdul a nyak és rosszabb esetben a nyakzsebnél felrepedhet a festék. A test anyaga nem szerencsére.
A ragasztott nyaknál viszont sokkal furább dolog történt meg velem egy régi hohner gitárnál hogy a nyakzseb ragasztásnál vetemedett,meggörbült a nyak és pálcával se lehetett helyrehozni, beállítani.
Amúgy pedig szerintem mindkettő jó megoldás egy minőségi hangszernél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!