Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Miért szokták lekötni a gitár...

Miért szokták lekötni a gitár nyak felőli nyergét?

Figyelt kérdés

https://www.youtube.com/watch?v=h222wtF9KBk

itt lehet látni

2014. nov. 1. 23:50
 1/5 anonim ***** válasza:

Szerintem a célja itt a tompítás, hogy ne zengjenek össze a hangok. Ez egyébként egy segítő eszköz mert enélkül is lehet tompítanitompítani csak ez így könnyebb.

Tapping technikánál is használatos.

2014. nov. 2. 10:47
 2/5 anonim ***** válasza:

Semmi köze a tompításhoz, tappinghez.

Az egyetlen oka, hogy nagy torzításnál a nyereg és a kulcs közötti húrrész is belecseng a hangba, ami szörnyen zavaró.

2014. nov. 2. 10:53
 3/5 anonim ***** válasza:
AZ HOGY rosszab erősítőknél elég rossz a hangkitartás toprzítás stb bár ezt legtöbbször stúdióban használják a lényege hogy nem csengenek össze a hangok és nem lessz egy katyvasz a másik hogy aki szerencsétlen és elbassza mert beleér másik hurba az nem fog kihallatszódni
2014. nov. 2. 11:24
 4/5 anonim ***** válasza:
Hát akkor nem tudom 3as azt írja mint én. Lehet hogy igazad van 2es de kétségtelenül arra is használatos.
2014. nov. 2. 19:02
 5/5 anonim ***** válasza:

Arra is használnak hasonló eszközt (sokkal ritkábban), ez nem az.

És az ráadásul csak akkor működik, ha rá van húzva a nyergen belülre, itt meg egyértelműen kint van.

2014. nov. 2. 19:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!