Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Hogyan játszható ez a skála a...

Hogyan játszható ez a skála a többi hangnemben a gitáron?

Figyelt kérdés

Megtanultam a kétoktávos F-moll skálát mind az öt fekvésben ennek az oldalnak a segítségével: [link]

A végén írja, hogy ezzel már gyakorlatilag minden hangnemben el fogom tudni játszani. De hogyan? Annyi, hogy ha például veszem pl. a második ujjrendet, ami ugye a 3. fekvésben van, akkor ha felcsúsztatom ezt a "motívumot" az 5. fekvésbe, akkor az egy G-moll skála lesz?

2014. aug. 29. 13:19
 1/4 anonim ***** válasza:
Igen. Ugyanazt játszod, csak nem F-ről kezded, hanem G-ről.
2014. aug. 29. 13:33
 2/4 A kérdező kommentje:

Az első fekvés eltolása az tiszta, azt értem.

Viszont pl. próbálgattam a harmadik ujjrendet, ami az 5. fekvésben van. Ez ugye F-moll skála. Ezt az 5. fekvésből lehúztam 3 félhanggal, a második fekvésben játszottam. Így a D-moll skála hangjait kellett volna kapnom, de eltérés volt.

2014. aug. 29. 13:45
 3/4 anonim ***** válasza:
Az F hang a 8. bundnál van, amint látod. Ha 3 félhanggal elcsúsztatod lefelé, akkor az 5. bundra kerül az alaphang, ami pedig D. Egyébként ez moll pentaton skála, nem a teljes moll, de a lényeg ugyanaz.
2014. aug. 29. 14:11
 4/4 A kérdező kommentje:
És tényleg, ezen bénáztam el, azért nem passzoltak nekem a hangok. A teljes moll-skálához hasonlítottam véletlenül. Így már okés. Köszönöm
2014. aug. 29. 14:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!