Milyen gitárral kezdjek?
Már megint ez a tévhit.
Miért kéne akusztikus gitárral kezdeni, ha egyszer basszgitározni akar? Teljesen más játékstílus, más ujjtechnika, más tartás... fölöslegesen nem kell klasszikussal kínlódni, ha basszgitározni akar.
Szerintem:
A basszgitár húrja elég vastagok ahhoz, hogy ne vágják a kezet úgy, mint a fémhúros gitár. Ráadásul ha flatwound vagy groundwound húrokkal használja, azok még simák is.
Az tény, hogy önmagában basszussal dalt tanulni kevésbé érdekes, de azzal talán tisztában van, hogy a basszusgitározás nem azért van, hogy tábortűz mellett vagy baráti társaságban ismert dalokat adjon elő énekkel...
Az igaz, hogy olcsóbban talál egy kezdő klasszikus gitárt, mint egy kezdő basszgitárt. Ha klasszikussal kezd, hogyan tudja meg, hogy vajon a basszusgitározásban is csalódna-e, vagy csak a klasszikusban?
Ahogy mondtam, én nem veszekszem, mert neked inkább igazad van az érveid alapján.
Egyszer én egy gitáros ismerősömtől azt hallottam, hogy ez egy darab hangszer, nincs olyan, hogy basszusgitáros vagy klasszikus gitáros. Egy gitárosnak tudnia kell mindenféle gitáron játszani, azóta én ehhez tartom magam. És itt jön képbe, hogy először az ember általában magának játszik, gyakorol, egyszerűbb dalokat tanul, és erre alkalmasabb az akusztikus gitár, mint a basszusgitár.
De mindenkinek szíve joga, hogy hogyan csinálja, nyilván lehet a gitárokat személyre szabni (bár egy kezdőnek nem hiszem, hogy még érdemes erre külön költeni), amit mondtál, abban teljesen igazad van.
https://www.youtube.com/watch?v=NimnGpBEEvY
Igazából ez a videó fogott meg. Hogy hívják ezt a fajta gitározást? Bocs ha hülye a kérdés :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!