Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Ti milyen basszus kombót...

LeftBehind kérdése:

Ti milyen basszus kombót ajánlanátok?

Figyelt kérdés
Szükségem lenne tippekre hogy milyen kombót vegyek basszerra. Főleg Nu, Industrial Metal stílusban játszok és kéne szereznem valami kezdő felszerelést (45-50 ezer fölé nem szívesen mennék)

2014. aug. 25. 00:17
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

"Csak annyi kell hogy halljam a cuccot dobok mellett is és valamennyire igazodjon a hangzás a stílushoz"

Igen, ez az a kettő, ami nem fog menni. :D

Amúgy most hirtelen körbenézve a neten vannak márkásabb cuccok Ashdown, Peavey ilyesmi árban.

Hangerőben az már elég lehet, hangzás meghát olyan amilyen, metálra szerintem mindenképpen 4x10 kellene, de olyan ennyiért totál lehetetlen.

2014. aug. 26. 13:21
 12/13 anonim ***** válasza:
A baj ott van, hogy ha van dob, kell a hangerő, különben se érezni, se hallani nem lehet a basszust. Az a Gallien, amit leírtam, épp alkalmas arra, hogy egy dob mellé hangosított gitár mellé rendesen szóljon, amikor csak az 1x15 volt meg belőle, dörgött, de csak sejteni lehetett, nem volt az igazi. Namármost, van olyan basszuskombó, ami szól is, de az sem olcsó. Van olcsó basszuskombó, de az meg nem elég erős. 120 watt és az a 12 colos driver nagyon karcsú dob mellé, az gyakorolni vagy stúdióba jó, próbaterembe és koncertre egyszerűen nem elég. Hogy ne sírj, tessék, konkrétumok: [link] ez a Thomann saját márkás terméke, a Harley Benton általános jellemzője, hogy hangra kifogástalan, fizikailag viszont rövid úton szétesik. Ez kb 50 000 ft. Tekintve hogy 160 wattos, ki fogod tekerni, amennyire bírod, tönkre fog menni az elektronikája. Így hát ugrunk is a 60 000 ft-os nagytesójára, ami a [link] Erre már rá merték írni, hogy 300 watt, és van benne állítólag magassugárzó is, a baj ezzel ugyanaz, mint az előzővel, szét fog hullani rövid úton. Árban a következő állomás ez: [link] , alumínium driverrel meg minden, de ez megint csak 100 w-os, kevés lesz próbára, és ez már 92 000 ft. És innen 1-2 ugrás a csillagos ég. Azért mondom, hogy 100-150w kevés egy rendes rock vagy metálzenekarba, mert tudom. Ha a dobos nem simogatja a cuccát, csak pöszmörögni meg maszatolni fogsz tudni. Mindenképp jobban jársz, ha veszel egy rendes, legalább 250, de inkább 300w-os fejet, és egy hozzá való 1x15-ös ládát, tudom, hogy 1 kézzel több kell a cipeléséhez, de nehezebb nem lesz, és megvan az a vitathatatlan előnye, hogy ha eljön az ideje, rávehetsz még egy ládát, és nem dobtál ki az ablakon 50 000 ft-ot. Így már megfelel a válasz?
2014. aug. 26. 13:24
 13/13 A kérdező kommentje:
12. Igen, ez már így korrektebb :D
2014. aug. 26. 14:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!