Milyen külső hangkártyát ajánlanátok elektromos gitárhoz?
Üdv.
Nem is tudom hogy vágjak ennek a kérdésnek neki :)
Tehát, már gitározom egy ideje. Jelenleg van egy klassz kis gityóm, valamint egy jó kis kombóm (Peavey Vypyr). Igy játszogatok mostanság. Ám mindig tekerem a fejemet, kipróbálgatok dolgokat stb., így ugrott be most ez az USB interface féle cucc.
Nagyon nem tudok ezekről a dolgokról szinte semmit, sajnos :) Éppen ezért a véleményeteket szeretném kérni.
A lényeg: A mostani Peavey -emmel tök jól szól a gitár, meg minden, nincs rá panaszom. Egyedül annyi, hogy a legalacsonyabb hangerőn kényszerülök használni, mivel nem szabad zavarnom a szomszédokat, minden nagyobb zajért már dörömbölnek. :)
Kipróbálnék új dolgokat. Van asztali számitógépem és van egy jó kis 5.1 -esem (Logitech X530). Próbálgattam a Guitar Rig -et, de egyszerűen nem tudtam működésre bírni, egy idő után meg hagytam a fenébe.
Hallottam ezekről a külső hangkártyákró (pl. a LINE 6 GX POD STUDIO), s nagyon bejövős a sound, amit hallok. Tehát szívesen kipróbálnám az ilyen jó minőségű soundfelvételt, gondoltam írnék mellé egy kis drum témát és próbálkoznék a komponálással, elhülyéskednék vele, stb.
A lényeg ennyi lenne. Az én esetemben, mire lenne szükség? Elég, ha veszek mondjuk egy ilyen Line6 -os cuccost, összekötöm a géppel és már rögtön mehet a RockAndRoll? :D
Köszönöm, hogy elolvastad! :)
Ja igen. Még megkérdezném, hogy ezeket a cuccokat mennyire nehéz kezelni? Valamilyen más programot (pl. guitar rig, vagy cubase) is szükségeltetik használni mellé?
Még kifelejtettem, hogy ezesetben milyen hangkártyát ajánlanátok?
Szuper!
Azóta sok-sok videót nézegettem! Nagyon tetszik a gitár hangjának a minősége. Mármint amit a youtube -on keresztül hallok! :D
Még lenne egy utolsó kérdésem:
Ilyen gitársound kihozható az én Logitech X530 5.1 -esemmel is?
Tehát nem vagyok abban tisztában, hogy hogyan is szólna ez az egész az én 5.1 -es hangrendszeremmel. (netán jó minőségben fog, vagy venné fel a gitárt, csak nem fogja tudni jó minőségben leadni a hangszóróim miatt - csak azért aggódom, mert ezek a kis hangszórók nem egy gitárkombó frekvenciatartományában van :) ) Vagy kafán fog szólni? :)
Köszönöm!
Üdv!
Köszönöm válaszod! :)
Tehát ahogyan korábban említettem, szeretnék egy kicsit Home Studio-zgatni. Néha-néha eszembe jut egy-egy riff, s arra próbálnék írni egy drum témát.
Hülyén hangzik, de gondolkodtam egy ilyen apple cuccon (iPod touch), a Garage Band nevezetű programmal egyszerűen lehet felvenni gitárt és írni rá dobtémát.
Megkérdezném, milyen egyszerűen használható programmal lehetséges dob aláfestést gyártani?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!