Értékelitek a zeném?
sziasztok!
Kezdő DJ/Producer vagyok kb. egy éve foglalkozok ezzel.
itt az egyik zeném: [link]
várok mindenféle kritikát javaslatot
Szia.
Még úgy látom nagyon kezdő vagy. Elszomorítani nem akarlak, de majdnem rossz az egész ahogy van. VISZONT az ötletet látom benne, hogy hogy gondoltad te ezt az egészet, és amúgy a felépítéssel (mármint hogy mi-miután) nincs baj, sőt, az igazán jó lehetne. Viszont a megvalósítás tényleg nagyon amatőr. De a munka értékelendő.
A legelején az a lézer hang az valami cincongó egérre hasonlít, szerintem annak ebben a zenében nincs létjogosultsága. A hihat, closedhat dolgok nagyon pörögnek egykét helyen, meg a drop-kiállás előtt ezek a RATATATA Snare-ek is a 90-es éveket idézik, ami ebbe a zenébe nem igazán illik.
0:35 körül bejön egy ilyen kissebb szinti, nagyon kis kellemes lehetne, ha halkabb lenne, mert valahogy túlságosan ki van hangsúlyozva, és ez nem tesz jót a többi elemnek. Dallamvilág nagyon ugyanarra épül, amikor 0:50-kor bejön egy újabb szinti az is jó lehetne, de nem elég drámai, fel is van vezetve, meg nemis. Nem elég erőteljes, nem elég hosszúak, nem elég Fat, ahogy az angol mondaná. Utána bejön a kick, ami annyira pörög mint egy 90-es évekbeli eurodance sláger, azon elnevettem magam egy picit. :D
Maga a drop rész dallama még mindig szinte ugyanaz, sound design szintén, cincogó lézerek meg nem kellenek. Utána még egyszer ugyanez a felvezetés, drop, midnen.
Mixing/Master témába már tényleg nem szólok bele, mert fölösleges, nem lehet elvárni normális dolgokat.
Egyéb dolgok:
Figyelj oda a helyesírásra, 4 felkiáltójel full fölösleges pl névadásnál. Próbálj meg minnél helyesebben írni, mert akkor komolytalannak fogsz tűnni, és ez nagy hiba.
Legyél rohadt kritikus magaddal szemben, addig ne publikálj semmit, amíg azt nem mondod rá, hogy ez még más szerint is jó lenne. Ne az internettől várj visszajelzéseket (soundcloud, vagy youtube), mert kezdő vagy, ergó le fognak hurrogni, és az az önbecsülésednek nem tesz jót (bár előre is hajthat, nem vagyok pszichológus, nem értek ehhez a részéhez :D). Ha hetente/havonta kidobsz egy zenét, és próbálod betartani azokat, amiket egy-két ember tanácsol, akkor érezni fogod a fejlődést. Ha van lehetőséged, akkor tanulj angolul, annélkül szinte semmire nem fogsz benne ebben. Főleg a szaknyelv miatt: irodalom, blogok, youtube tutorialok. Ezeket nézdd folyamatosan, nagyon nagy segítség lehet. FŐleg magyarországon, mivel más lehetőség nem nagyon van. Vagyis van, de drága. MÉg írhatnék 3 oldalt, de már kezdek rohadtul fáradni, szóval további jó producerkedést! :)
Nagyon köszönöm a választ.
Legalább úgy érzem te értesz hozzá.
Igazad van kb 1éve csinálom.
Viszont a DRop előtti dologgal nem értek egyet,a többibe igazad van.
Sztem az illik ebbe a stílusba.(olyan ahzees progresszív hoset próbálok elérni)
Nos azért tettem fel youtubera ,mert már elég sok véleményt kaptam ,de sajnos többnyire csak jókat.(igen sajnos az én esetemben)
Na Köszi a választ!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!