Milyen gitárt vegyek?!
Figyelt kérdés
Szeretnék vásárolni egy gitárt, az első gitáromat. Ez ilyen gyerekkori vágy, már rég gondolkoztam azon, hogy valóra váltom. Azt szeretném megkérdezni, hogy milyet vegyek? A klasszikus, 3/4-es méretű az jó egy lánynak(17)? A 3/4-es gitár az hány cm? Ja, és még valami, használtat vegyek vagy újat szerintetek? Előre is köszi!2014. júl. 24. 01:17
1/12 A kérdező kommentje:
Ja, és gondoltam, hogy majd vegyes zenéket fogok játszani, nem csak egyet.
2014. júl. 24. 01:36
2/12 anonim válasza:
Miért akarsz 3/4-est?
Egy 17 éves lány már nyugodtan játszhat normál méretű gitáron.
Én nem klasszikust ajánlanák, hacsak nem klasszikus zenéket játszanál.
Inkább egy fémhúros akusztikust.
Használtan általában ugyanazért a pénzért jobbat kapsz, de nem árt, ha alaposan végignézi egy hozzáértő vásárlás előtt.
3/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2014. júl. 24. 01:47
4/12 A kérdező kommentje:
Az akusztikus jobban szól? Amúgy nem "fájdalmasabb" játszani rajta a fémhúrok miatt?
2014. júl. 24. 01:54
5/12 A kérdező kommentje:
Egy hivatalos netes cégtől venném, ők meg rosszat csak nem adnak el attól mert használt.
2014. júl. 24. 01:56
6/12 anonim válasza:
A fémhúrosnak erősebb és fényesebb hangja van, de valóban kicsit nehezebb lefogni a húrokat, szokni kell.
A klasszikusnak meg szélesebb a nyaka, ami problémásabb, ha kicsi a kezed.
Használt gitárt netről venni mindig kicsit rizikós, ha nem tudod előtte kipróbálni.
Melyig cégről van szó és milyen gitár? Mennyibe kerül?
7/12 A kérdező kommentje:
Kösz a segítséget, már megrendeltem egy új gitárt. Márkája Flame, model pedig a CAG 100 BK.
2014. júl. 24. 16:45
8/12 anonim válasza:
Jó sz*r vétel volt, gratulálok. Ráadásul úgy látom, hogy ezek mind klasszikus gitárok. Legalább 3/4est vettél?!-.- Csak azt nem értem, hogy akkor miért kérdezed meg, hogy milyen gitárt vegyél, ha úgyis megveszed a lehető legrosszabbat...
9/12 A kérdező kommentje:
Akusztikus gitár. Figyelj, nem koncertezni akarok én vele, csak hobby-ból zenélgetni, ennyi. A segítséget meg köszönöm!
Üdv!
2014. júl. 24. 22:05
10/12 anonim válasza:
Valószínűleg irtó gyenge hangja lesz, a húr-fogólap távolság nagyon nagy lesz, nehéz lesz lefogni rajta, főleg akkordokat. Én a helyedben most visszamondanám azt a rendelést, és keresnék egy márkásat használtan, ha mindenképp új kell, akkor meg gyűjtenék még egy kicsit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!