Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Milyen gitárt vegyek?

Milyen gitárt vegyek?

Figyelt kérdés

Nagyon gondolkozok rajta, hogy elkezdek gitározni tanulni, a lehető legköltségkímélőbb módon: egyedül könyvek és néhány hasznos anyaggal a netről, már csak azért is, mert nem sok időm lenne a suli miatt még külön tanárhoz is járni.

Lényeg, hogy szétnéztem a neten és találtam több fajta gitárt is de nem tudom nekem mint teljesen kezdő melyik lenne a legjobb (mindenképpen akusztikus gitárt szeretnék venni). Hallottam olyanról, hogy a gitárok jobb illetve balkezesek. Ezt honnan tudom megállapítani?

Előre is köszönök minden normális választ.

2014. júl. 7. 21:30
 1/5 anonim ***** válasza:

A legtöbb gitár jobbkezes. Balkezest ritkán találsz és külön oda szokták írni, ha balkezes.

Egyébként meg arról ismerni meg, hogy mintha "tükörképe" lenne a jobbkezesnek.

2014. júl. 7. 21:33
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Esetleg tudsz ajánlani egy jófajtát?
2014. júl. 7. 22:01
 3/5 anonim ***** válasza:
Ez ízlés kérdése. Meg, hogy hogyan fog majd menni.
2014. júl. 7. 23:11
 4/5 anonim ***** válasza:

A gitároknál általában az ár jól tükrözi a felhasznált anyagok minőségét, az összeszerelést, a hangzást és a tartósságot. A márka sokszor persze torzít.

Nyilván neked kell eldöntened, hogy mekkora kockázatot vállalsz a beruházással, és egyébként is milyenek a pénzügyi lehetőségeid.

Én nem vagyok egy nagy gitár kipróbálgató, de ami akusztikusok közül nekem bejött:

[link]

És akik nem:

Sorjás bundvégződés, erőtlen húrláb ragasztás.

[link]

Nyak és fej illesztésénél óriási a hézag, számomra teljesen idegen a selyemfény tapintása:

[link]

Hangoló kulcs műanyagjának törése miatt a teljes hangolókulcs csere vált szükségessé. A bosszantó a dologban, hogy éppen fellépés előtt történt; a hangolókulcson a műanyag cserélhető, azonban az általam elérhető boltok egyikében sem tartanak ilyen jellegű csere alkatrészt:

[link]

A fogólapról nemcsak a festéket szedték le az ujjaim idővel, hanem a fogólap fája is vékonyodni kezdett. A nyak ragasztása elengedett:

[link]

2014. júl. 8. 08:03
 5/5 anonim ***** válasza:
Nekem Fender CD 60 van amit az előző válaszoló is linkelt és imádom.:))
2014. júl. 8. 12:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!