Szerintetek önző dolog családosan, napi 10 óra munka mellett még napi két órát otthon gitározni?
Érdekes kérdés és egyáltalán nem egyértelmű a válasz.
Egyrészt ott van az, hogy a családdal töltött időt semmi se fogja pótolni akár neked, akár nekik.
Másrészt viszont ha az ő kedvükért feladsz valamit, ami rendkívül fontos neked, az hosszú távon egyre több keserűséget és rejtett vádat halmozhat fel, ráadásul esetleg nekik is kényelmetlen lesz az érzés (ha szeretnek igazán), hogy miattuk te valamit elveszítesz, ami az egyéniséged része. Ez pedig előbb-utóbb megbosszulja magát.
Valami ésszerű komprmisszumot kell próbálni megtalálni.
Nekem van némi tapasztalatom...
Nálunk az volt a legrosszabb, ha én lemondtam a gitárokkal töltött időről a kedvükért, majd emiatt egyre többször lett rossz kedvem, akkor nekik lett ebből lelkifurdalásuk.
Tisztázni kell lehetőleg előre a dolgokat és egyeztetni, de őszintén megmondani azt is, ha nem szeretnél valamit, mert a saját dolgoddal akarsz foglalkozni.
Ne gitározz minden nap(2orat) probléma megoldva...
Én ha van időm gitározok 3-4 órát is, ha meg másra kell szánni az időt akár egy hétig se nyúlok hozzá.
Nem kell minden nap tépni a húrokat,vagy ha kell is,nem minden nap 2órán át...
Szia, bocs a kérdésed miatt muszáj volt belépnem :)
Azt mondod, a párod fest, és ezen mindenki átsiklott. Feltételezem nem azért mondtad, mert szobafestő-mázoló a szakmája, hanem hobbicélból ragadott vásznat szintén munka mellett, ami szerintem roppant dícséretes és tiszteletreméltó dolog. Ha te zenélsz, ő pedig fest, gondolom mindketten "művészlelkek" vagytok, így én nem látok problémát abban ha mindketten hódoltok a hobbitoknak, főleg ha a másikat ez nem zavarja...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!