Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Létezik, hogy az ember elfelej...

Létezik, hogy az ember elfelejt gitározni?

Figyelt kérdés
nagyon el vagyok keseredve. nemrég kezdtem. vagyis kb. 6 hónapja. az elején nagyon jól ment. nem is sürgettem, hogy jobban megtanuljam, de ahogy ide-oda megyek, már nem tudok rajta normálisan játszani. a C-dúr sémát se tudom már váltogatni, pedig eleinte nagyon jól ment. mostanában viszont, ahogy jött a nyár egyre jobban felejtettem. nagyon szeretnék megtanulni jól gitározni, de így nem tudok. hiába járok tanárhoz, egyszerűen nem megy. a gyakorlás sem jó. el lehet felejteni az akkordokat? mármint úgy értem, hogy még friss (viszonylag) az ismeretségem. a zongorához is értek, és tudom nem egy a kettő, de ha mondják, hogy játszam el ezt vagy azt, akkor vagy fars lesz az egész, vagy lassú nagyon. vagy halk. tudnátok segíteni? :(
2014. jún. 22. 13:08
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Kivancsi vagyok, ha nem tanulod, es nem gyakorlod, akkor megis, hogy a bubanatba akarsz megtanulni gitarozni??? Majd a suszter manok ejjel belevarazsoljak a kezedbe a tudast??? Fogjal le kvinteket, aztan jatszal punk zenet.
2014. jún. 22. 13:11
 2/8 A kérdező kommentje:
kösz a választ. az a helyzet, hogy tanulom, de nagyon nem megy. punkot meg még nem tudok. nagyon az elején járok. kb azt sem tudom, mi a kvint. most nézz hülyének. bármi, de ha valami nem megy. épp ezért kérdeztem, hogy el lehet-e felejteni. van, aki 15 éve nem gitározott, mégis tud mindent. oké, ez túlzás, de nagyon-nagyon sokat tud. én hiába próbálnám meg eljátszani a börtön ablakában-t, az sem megy. a-ról f-re lassan váltok, meg a pengetés is lassú. nem vagyok zeneszakértő, nem is akarok lenni. nem akarok dalokat írni, vagy mást, csak jól érezni magam. és hiába járok minden héten tanárhoz, gyakorlok, stb. akkor megy. kb egy napig, de aztán meg szenvedek csak vele.
2014. jún. 22. 13:23
 3/8 anonim ***** válasza:

Ha a kiegészítésebn írtak iagazak és miért ne lenne az, akkor a tanárral van a baj, pláne, ha zongorán van előképzettséged. Nagy valószínűséggel hiányoznak a (technikai) alapok. Lehet, amiket tanultál nem rögzült megfelelően.

Persze az is lehet, hogy éppen csak rossz paszban vagy.

2014. jún. 22. 21:41
 4/8 A kérdező kommentje:
hát, a rossz passz is rájátszhat, mert ha többen vagyunk, akkor megy. persze, ha jó a hangulat. meg pl, ha iszok egy kicsit (komolyan, nem szoktam berúgni) akkor megy. lehet, hogy hozzászoktam a társasági zenéléshez. köszönöm a választ. :)
2014. jún. 22. 22:32
 5/8 anonim ***** válasza:
6 hónap az semmi. Gyakorlás, gyakorlás, gyakorlás. Ha nem tudsz semmit, azon nincs mit elfelejteni.
2014. jún. 23. 10:31
 6/8 A kérdező kommentje:
tudom hogy 6 hónap kevés, de azért elég sok mindent tudok, már ahhoz képest, hogy mennyi ideje csinálom. nem vagyok profi, de nem is az a célom, inkább az bánt, hogy amiket megtanulok, azt van, amikor nem sikerül eljátszanom, máskor meg megy. tegnap is pl ment mind a 10 dal, amit tudok, a felkelő nap háza dalnak meg a pengetése megy csak lassan, pedig az nem egyszerű, szóval ehhez képest megy, csak sokszor nem úgy, ahogy én akarom. :) igazad van, kedves utolsó válaszoló, hogy 6 hónap kevés, mégis soknak érzem, mert tudok elég sok akkordot, csak a szeptineket nem, vagy miket. meg szólózni nem tudnék még. de azért megy, amiket tanultam. :) és köszönöm a választ :)
2014. jún. 24. 15:54
 7/8 anonim ***** válasza:
5. voltam. Én 2 és fél éve gitározok, tanárhoz járok rendszeresen. Általában csak az aktuális dalra emlékszem és az előzőre. Meg esetleg még néhány olyanra, amit jobban szeretek és többször játszom. Amiket régebben tanultunk nem menne fejből, el kéne próbálnom párszor. Egyes akkordokat is elfelejtek, amiket ritkábban használok, azoknak is utána kell néznem. Technikákat már nem felejtem el. Van egy barátom, aki kb. 8 éve gitározik, mondta, hogy ő is csak az aktuális dalokra emlékszik. Szóval ez 6 hónap után egyáltalán nem katasztrófa, biztos még nem rögzült annyira, hogy álmodból felriasztanak, akkor is tudd. Úgy gyakorolj, hogy ha jön valami új feladat, a régieket se tedd félre, kezdésnek, bemelegítésnek mindig gyakorold a korábban tanultakat is.
2014. jún. 25. 09:13
 8/8 A kérdező kommentje:
#5, köszi a választ. :) igen, tudom, nem sok a 6 hónap, csak kicsit rosszul esett, azt hittem, hogy az én felfogásommal van valani baj. viszont az akkordokat tudom egyből, odanézés nélkül, a ritmikával van bajom, vagyis a különféle pengetésekkel és a gyorsaságukkal.
2014. jún. 25. 21:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!