Szeretnék megtanulni gitározni. Zeneiskolába tanácsos elmennem órákat venni, vagy magántanárhoz? Ha az utóbbi megoldást választom, akkor nagyjából mennyibe kerülhet egy óra? Kb. mennyi idő míg megtanul az ember gitározni?
Zeneiskolában nem nagyon fogsz megtanulni gitározni, nem arról szól.
(Jó) magántanárnál nagyságrendekkel gyorsabban lehet fejlődni (persze, ha te is szorgalmas vagy), de jóval többe is kerül. Átlagosan 1500-2500 ft/óra.
"Megtanulni gitározni" pedig soha nem lehet.
Én két és fél éve kezdtem gitározni, sem zeneiskolába, sem magántanárhoz nem jártam (zeneiskolában mást tanultam). Hónapok alatt viszonylag könnyen meg lehet tanulni az akkordokat youtube videókból, cikkekből, én is így tanultam. Ha van olyan barátod, aki gitározik, tőle is bírsz tanulni, az is hatásos módszer. Attól is függ persze, hogy milyen szinten szeretnél megtanulni. Bár ha elég türelmes és szorgalmas vagy, akkor természetesen tök egyedül is meg tudsz tanulni. Vagy esetleg a magántanárt ajánlom. A zeneiskolai tapasztalataim azt mutatják, hogy ott te nem nagyon fogsz olyat játszani, amihez kedved van. Skálákat, klasszikus műveket esetleg...
17/L
Kedves előző!
Igenis meg lehet tanulni internetről, youtube-os videókból. Azzal nincs semmi baj, ahogy játszom az akkordokat, egy zeneiskolás barátom szerint helyesen fogom le őket, pedig én is youtube-videókból tanultam. Úgyhogy meg lehet tanulni helyesen is...
Amikor én elkezdtem magamtól tanulni, még ilyen videók sem voltak, csak könyvek és internetes oldalak sok szöveggel. Aztán egészen messze jutottam.
Egyébként a tanár is mondhat hülyeséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!