Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Rezegnek a húrok a gitáromon,...

Rezegnek a húrok a gitáromon, hogyan oldjam meg?

Figyelt kérdés

Tremolós gitárról van szó, már egy csomó mindent beállítottam mégis rezegnek.

(némely kifejezést csak angolul tudom, rem. nem baj)

Először a hidat állítottam be, hogy vízszintes legyen a testtel, aztán a truss rod-ot lazítottam meg mivel ha lefogtam az első és az utolsó bundot, akkor túl közel volt a húr a 10. bundhoz, szinte alig volt rés. Miután beállítottam, hogy kb 0,3mm (az e-n) és kb 0,5mm (E-n)legyen a távolság, már kevésbé de még mindig rezgett, főleg az E,A húrok, és legjobban a 5-12. bundok között.

Ezután állítottam még a híd magasságán is, először úgy ahogy a kézikönyvben volt,hogy az E húron 2mm távolság legyen a 14. bund és a húr között az e húron pedig 1.5-1,7mm. Még így is rezgett, szóval még feljebb vittem a magasságot, ami kicsit javított rajta, de úgy már túl magas volt.

Most azon gondolkodom hogy az egész nyerget lecsavarozom (ahol a locking nut-ok vannak), és teszek alá egy kis fémlapot, visszacsavarozom, így a húrok kicsit magasabban lesznek.

Mi a véleményetek, mit tanácsoltok?

2014. jún. 17. 19:15
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Közben állítottam még a gitáron, a truss rodot behúztam egy kicsit és ha lefogom az esőt és utsót még mindig egy kis híján megvan az a hitelkártya vastagságnyi távolság a hatodik húrnál, az elsőnél meg olyan névjegy kártyányi.

A híd magasságát viszont feljebb vittem kb 3mm a hatodikon és 2mm az elsőn, ami lehet kicsit sok de így csak akkor zörög ha erőset pengetek. De gondolom ez is csak fél megoldás, mert így nehezebb gyorsan játszani, vagy mennyire számít ez? (nyilván valamennyire észre veszem de szólózgatás terén még nem vagyok olyan szinten h egy gyors, mondjuk metallica szólót eljátsszak, h fel tudjam mérni)

2014. jún. 19. 00:41
 12/13 anonim ***** válasza:

Amúgy minek viszed le Ennyire a húrokat? Emeld meg őket. Ez ibanez betegség amúgy, hogy teljesen leengedik a húrokat.

Nekem az első bundnál is befér vagy 2 bankkártya a húr alá. Oktávnál is egy. Erősebb ujjak kellenek hozzá azt kész.

2014. jún. 19. 20:21
 13/13 A kérdező kommentje:

előző ibanez gitáromon is ilyen magasan voltak mint amire most állítottam (bár mondjuk ott a híd magasságát nem lehetett állítani) és nincs vele bajom így, csak először úgy próbáltam beállítani ahogy a kézikönyvben (és több videóban) mondták.

Szóval itt nem is az a probléma hogy nem lehet a zörgést a magasság állításával kiküszöbölni, hanem az hogy ha lejjebb állítom zörög, pedig nem kéne.

2014. jún. 19. 22:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!