Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » KPOP-osok, mi a ti történetete...

KPOP-osok, mi a ti történetetek, és mit adott nektek a kpop?

Figyelt kérdés

Hogy találtatok rá, milyen érzésetek volt akkoriban, mikor volt ez.....stb.

Én még 2011-ben valahogy FB-n találtam rá egy MBLAQ számra... nem is tudtam hogy van kpop-os ismerősöm, sőt, azt sem tudtam mi az. De az egy osztálytársam volt, aki kirakta :D Aztán jött a beast, amit megszerettem. De nem sokáig. Nem is töltöttem le számukat, meg semmi ilyesmi. Először furcsa volt a nyelv, értetlenül álltam az egész mellett hogy hogy lehet ezt szeretni?? (SZÉGYENTELEN RÉGI ÉNEM XD) Jaa meg ismertem Bigbang-től a fantastic baby-t

Most 1,5 éve kb. hogy a B.A.P belendített egy csodálatos világba ^^ és az első, szívemhez legkedvesebb bandát megismertem, a Bigbang-et.

Nekem a kpop megváltoztatta az életemet.Kirángatott a "depresszióból". Mindig amikor szomorú vagyok, tuti, hogy találok olyan számot, ami leírja bánatom. Az idióták pedig felvidítanak :') <3

2014. jún. 14. 18:38
1 2 3
 11/26 Kakaó39 válasza:

Halihó!!! :)

Nekem a barátnőm még 6.-ban elkezdett japán zenét hallgatni meg animét nézni, mangát olvasni, és mikor animét nézett, mindig ültem mellette és mást csináltam, mert nem érdekelt. Aztán én is megszerettem és egy csomót néztem meg olvastam. Bár kicsit nehezen szoktam meg a nyelvet meg a zenéket.

A nővérének a bnője nagy kpop fan, tőle jött az egész. A nővérére ragadt át először, aztán a bnőmre is. Nekem az Infinite-nek a Paradise c. számát mutatta meg először, ami nagyon megtetszett. Utána jött SHINee Colorful (én ilyen colorfull vagyok :)). Aztán a telefonomra rárakott egy csomó Super Junior videót, amit nem néztem meg, csak később, viszont azóta iszonyat nagy SuJu fan vagyok :)) (ez volt idén márciusban)

2014. jún. 19. 18:09
 12/26 Kakaó39 válasza:
ja és mostmár FT Isalndot is hallgatok :)
2014. jún. 19. 18:10
 13/26 A kérdező kommentje:
Köszönöm ^_^
2014. jún. 20. 21:04
 14/26 anonim ***** válasza:

Szia~^^

Az en tortenetem 2008 juliusaba kezdotott a Palota Ekkove cimu sorozattal. Mar akkor beleszerettem Koreaba es amikor lement a sorozat, nem tudtam mit kezdeni magammal, igy augusztusban keresgelni kezdtem koreai sorozatokat. Így talaltam ra a My Girl címu doramara, de sokaig nem akartam megnezni. Aztan szeptemberben beindult a suli es egy kicsit elfelejtettem, de oktoberben az egyik osztalytarsammutatott egy videot, amiben egy azsiai csajszi nagyon jol tancolt. Ez volt a BoA Eat you up szama. Rengetegszer neztem meg es nagyon megtetszett. Tobb szamara is rakerestem, de ez az egy volt ami nagyon megfogott. Ezutan megneztem a My Girl cimu sorozatot, majd a You're beautifult es igy beleszerettem a gitaros YongHwa-ba. Valahogyan ratalaltam a Rania Dr. Feel Good szamara. Amikor kivegeztem a YAB-ot, a baratnom mondta, hogy ennek a sracnak van egy bandaja es meg egy sorozata, amit szinten megneztem. Es igy talaltam ra a KPOPra. Egy evig teljes CNBlue lazban egtem es faltam a sorozatokat, mind japanul, mind koreaiul. Amikor BOF-ot neztem a Stand by me cimu szam megtetszett es igy rakerestem. SHINee New York-i fellepesnel mar rogton kiszurtam JongHyunt, mondvan "nem tud enekelni". Aztan ratalaltam a Luciferre es a Hellora, Ring Ding Dongra. Es beleszerettem Kim JongHyun-ba. Ahogyan megismertem ezt a bandat ugy ismertem meg egyre jobban es jobban a tobbieket. Jott a Super Junior, a GG, a Big Bang, A JYJ stb.

Az egesz eletemet megvaltoztatta. Mar nem is emlekszek ra, hogy milyen volt KPOP nelkul elni. Nem tudom elkepzelni az eletemet nelkuluk. Orulok es halas vagyok mindenert, amit kapok toluk. <3

This is my story~

2014. jún. 25. 21:58
 15/26 A kérdező kommentje:
Köszi ^_^
2014. jún. 27. 21:13
 16/26 anonim ***** válasza:

En eloszor Japant szerettem, az animeket, mangakat.(most is szeretem oket^^)Igazabol nem is nagyon tudtam hogy van Korean, Kpoprol meg foleg nem hallottam. Az elso azsiai zenekar akit ismertem a The Gazette volt.(Oket most is sokszor hallgatok) Itt en leregadtam, nem nagyon mentem tovabb. De amikor tavaly nyaralni voltunk augusztusba osszefutottam koreai fiukkal. Nagyon jol elvoltam eggyel, beszelgettunk(es jajj de cuki akcentusa volt)vidamparkba voltunk szoval dodgemeztunk, hullamvasutaztunk. Oszinten mondom a nevet nem tudom, o megkerdezte az enyemet de en az ovet nem. Azota is szidom magam erte. Szoval azota nem beszeltem vele, pedig kepet is csinaltunk, de en nyomorek nem kertem el a telefon szamat, email cimet, vagy akarmilyen elerhetosoget. Ezek utan kezdtem utana nezni Koreanak. Elso koreai bandam a Big Star volt, toluk eloszor a RunRun-t. Rogton eszembe jutott hogy edes Istenem, hiszen Ok ugyanolyan helyesek mint a srac akivel EN beszeltem. Aztan jott a SHINee.

Majd a U-KISS. A mai napig sirva fakadok ha rajuk gondolok. Dogho Oppa ugy hianyzol! O a U-KISS-bol az abszulot bias nekem O. Most meg tudnek ide egy regenyt irni az en erzeseimrol meg hogy Oppa mennyire hianyzik. De nem teszem. Megertem Ot, normalis eletet akar, hiszen alig volt 14 amikor bele kerult ebbe az egeszbe(pont mint Taeminnie^^) nehez lehett neki. Tudom hogy sokat gondolkozott. Na itt a UKISS-t most befejezem.

Szoval, a doramakat en csak februar korul ismertem meg, de azota folyton nezem oket.:D Nekem a kedvencem a Full House Rain oppa szereplesevel. Sok bandat es enekest szeretek itt van nehany: SHINee, Teen Top, U-KISS(DONGHO OPPA T.T), BigBang, G-Dragon(Ot kulon imadom kis kamelaon divacska, SNSD(Girls Generation), BAP, BTS, F(x), IU.

Bar en az SM-mel hadilabon allok, nem szeretem magat az SM-et. Az Idolokkal bajom nics.

Na hogy mit adott nekem ez az egesz?

Remenyt. Remenyt a mindennapokhoz, kitartast, szorgalmat, megtanitott arra hogy legyek bator, mutassak jo peldat, legyek alazatos. Megtanitott arra hogy nem minden csupa mese, virag, cukormaz az eletben. Hogy mindenert meg kell kuzdened, a leheto legjobban kell teljesitened, at kell tornod a korlataidat, es mindegy mennyire szenvedsz MOSOLYOGJ! Legyel eros, mert a gyengek kiesnek.

Engem megtanitott elni, es ez nem tulzas. Gyenge, ostoba szemelyisegem volt. Azt hiszem mostanra elmondthatom hogy ez teljesen megvaltozott.

Nekem ez az egesz(nem csak a kpop, hanem korea, japan, animek, mangak, doramak stb.)valami olyat adott amit soha senki nem fog tudni elvenni, valami olyat ami keves embernek adatik meg, valami olyat amit kevesek erthetnek meg. Nem tulzok ha azt mondom hogy egy uj eletet kaptam. Ez pedig velemenyem szerint, nagyon ritka.

2014. júl. 13. 04:29
 17/26 anonim válasza:

Az én történetem az animékkel kezdődött 2013 őszén. Barátnőim megismertették velem a Narutót amiben nagyon jó dalok vannak ezért folyamatosan azokat hallgattam. Aztán egy szép decemberi(vagy novemberi) napon, egyik ilyen szám hallgatása közben,tekintetem keleti irányikba sodródott a képernyőn, és mit láttam meg? a youtube ajánlások között ott volt a T ara - Number nine című nótája. Ilyen fejet vágtam: O.O

Tetszett a nevük meg a cím is. Nosza rá is kattintottam és meghallgattam a számot. Ilyen fejet vágtam a végén: O.o

Nem tetszett a szám, egy kicsit sem, de azért tovább nézelődtem, aztán rátaláltam a Day by dayre. Na ez már tetszett. Megnéztem a többi számukat is, volt ami akkor még nagyon nem tetszett,de ma már imádom. Amúgy Eunjung fan vagyok a kezdetektől fogva.

Olyan Január-február környékéig T ara lázban égtem(mai napig is), aztán úgy voltam vele, hogy megismerek másokat is, mert kezdett ez az egész kpop korea dolog nagyon bejönni. Rákerestem a neten a top 10 koreai lánybandára. csakhogy olyan nem vot. fiúkból volt csak top 10-es. végül rákattintottam, és mit láttak meg szemei? A Nu'est Action című számát Rennel a borítón vagy min. Azonnal szimpi lett de nem néztem meg,helyette lejjebb tekertem és összefutottam Shinee-ékkal, a Sherlockkal méghozzá. Megnéztem. Az első gondolatom az volt, hogy ki ez a törpe(Jonghyunxd) ki ez az elcseszett pulikutya(szegény Taemin XDD) és annak a másiknak meg hova lett a többi haja(khmm, Key...azóta is biasom ^^) Ott bukkantam még rá a B.A.P-re akiket szintén azóta szeretek. Utána szép lassan Március körül jött Ailee, Girls day, Super Junior, Block B, f(x), VIXX, levágattam a hajam, fogytam 10 kg-ot,a nővérem agybajt kap a zenéimtől, több időt fordítok bőráopolásra,vidámabb vagyok, már tudom a hangult meg még pár szót...ja, és el kezdtem értékelni, hogy barna a hajam, fehér a bőröm amin csak miteszerek vannak(dolgozom rajta >.<) sötét mandulavágású szemem van és ovális fejem...jogosan mondhatom hogy a kpop jobbá tette az életem. sokkal elfogadóbb lettem, nem érdekel hogy mások mit szólnak a zenei stílusomhoz meg a nővérem szerint egyre furább ruháimhoz...szabadabb lettem.ja és azóta tudom megkülönböztetni, a koreai, japán, kínai, thai -írást -embert -nyelvet.

a biasok: Ailee, Eunjung, Ren, Key, Heechul, Amber, Zico, Yongguk, N

bocsi ha kicsit kusza lett ^-^

15/l

2014. aug. 9. 05:56
 18/26 anonim ***** válasza:

Kiskorom óta nagy anime fan vagyok, bár 1-2 éve eléggé elhanyagoltam ezt a szenvedélyem. Viszont a jpop annyira nem fogott meg, a doramáikat pedig meg se bírom nézni, hiába nagy szerelmem a japán nyelv.

Az első kdrama-m A palota ékköve volt akkor még magyarul néztem, azt se tudtam, hogy koreai sorozat. Vagy egy éve unalmamban az egyik sorozatos oldalon keresgettem valami újat (nagy sorozat fogyasztó vagyok) és valahogy rákattintottam a Boys Over Flowers-re. Oké a kdrama-sok nagyrészének ez volt az első kdrama-ja:D Innentől kezdve ezerrel mentek nálam a koreai sorozatok, instagramon keresgettem a direkt erre létrehozott accountok között és az egyik lány folyton posztolt az EXO-ról is. Annyit posztolt, hogy végül rákerestem, mondom "milyen bandába kell 12 pasi??" Először a Growl, utána a Wolf fogott meg elsőre, majd megnéztem az EXO's Showtime-ot. Mondanom se kell mekkora volt a szerelem:D Sokáig csak EXO-t hallgattam, pár hónap múlva viszont jött a Teen Top, SNSD, missA, Taeyang, Big Bang, így tovább:)

Igazából nekem az életem minden területén változást hozott D-Korea, mind viselkedésben, életfelfogásban, stílusban, stb. A szebbnél szebb és csinosabb rövidhajú koreai lányoknak/nőknek köszönhetően én is megváltam a fenekemig érő hajamtól, most az államig ér és mindenki szerint jót tett a váltás. Szintén nekik köszönhetően jobban odafigyelek az étkezésemre (kevesebb olajos, több zöldség, gyümölcs), jobban odafigyelek a bőröm ápolására is és többet vagyok vidám és mosolygok. Szóval nagyon is sokat köszönhetek Kelet-Ázsiának:)

20/L

2014. aug. 24. 23:46
 19/26 anonim válasza:
Szia! Én azt hiszem 2011-ben találtam rá a kpopra. Először animéket néztem és indavideón kijött egy koreai drama(You're beautiful).Érdekelt ezért megnéztem,tetszett benne a zene.Az első kpop együttes a super junior volt de tőlük csak az It's you-t szerettem. Utánuk jött a shinee, Big bang és így tovább. Most már nem tudom elképzelni az életemet Kpop nélkül. Nagyon-nagyon szeretem és mindig találok egy olyan előadót/együttest aki először meglep, de aztán beleszeretek a számaiba és nem tudok leállni. :) A K-pop jóóóóóóó!!!!
2014. aug. 25. 13:44
 20/26 anonim válasza:

Szia. Én most több, mint egy éve ismerem a Kpop-ot.

Az én történetem a következő:

Elromlott a gépünk, és zenét hallgattam a Music Channel-en (a magyaron) és ott leadták G-Dragon Coup D'Etat című számát. Annyira bejött, hogy azt lestem napokig. Majd a 2ne1 Falling in love-ja is bejött, aztáán a hugom megmutatta a Crooked-ot. Mikor vettünk egy új gépet, az volt az első, hogy ezeket hallgattam. És találgattam egyre többet, és többet. És most már teljesen a rabja vagyok! És az a legfurcsább, hogy tudtam, hogy koreaiak. De eddig nem nagyon hallottam róluk, mármint Koreáról, és egy szót sem szinte a Kpop-ról. És mégis tudtam. Hugom szerint (nem ezért) de ha van előző élet, szerinte Idol voltam.

1 éve kpop-ot hallgatok folyamatosan! Nekem ez lett az életem! Nekem is megváltoztatta az életemet, mint neked. Azt éneklem nap, mint nap, meg minden. Bármilyen kedvem van, csak jobb lesz. És minden kpop zenét, bandát, idol-t szeretek. Elsőre megszerettem. Olyan, mintha a Kpop ÉN lennék. Teljes mértékben!

:)

2014. aug. 26. 13:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!