Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Ez a hangfalkiépítés működhet?...

Szűcs István3 kérdése:

Ez a hangfalkiépítés működhet? (csak hozzáértők)

Figyelt kérdés

[link]

Lehet így kötni hangfalakat?

Tehát:

adott egy 2x400V erősítő. Ezt szeretném 3 hangfal hajtására használni. Ha sorba kötöm a másik 2 hangfallal a mélynyomót

akkor az működhet? (úgy gondoltam, hogy a két hangfal után hidalni az erősítőt lehetséges?)

2014. jún. 9. 19:17
 1/4 anonim válasza:

Szia!

Ennyi adat sajnos kevés, leírom mire lenne szükségünk:

- Hangfalak névleges impedanciája (xOhm)

- Mélynyomó névl. impedanciája (xOhm)

- A legkisebb impedancia amivel az erősítőt lehet terhelni (xOhm)

Egyenlőre azt tudom ajánlani, hogy a végfok egyik oldalára kösd a mélynyomót, a másik oldalára pedig a két hangfalat sorba kötve.

Sajnos nem lehet az erősítőt egyszerre sztereóban használni és hidalni, vagy ez - vagy az.

A másik megoldás. hogy az erősítőt hidalod, és a három hangfalat sorba kötöd de ezt nem ajánlom.

Remélem segítettem, várom a válaszod az adatokkal! :-)

2014. jún. 10. 08:54
 2/4 anonim ***** válasza:

Magyarul a 3 hangsugárzót sorosan kötöd.

Én nem tenném!

Mert:

1. összeadódnak az impedanciák és a végén elég nagy érték is kijöhet,

2. nem tudni, miféle hangváltó van pl a mélyládában,

3. sztereó hangzás oda, az eredmény attól is függ, hogy hogyan kötöd az erősítőre,

4. ha az erősítő nem hidalható, akkor a hidalással rövidre zárod az egyik csatornát és kinyuvasztod az erősítőt.

Kösd a két hangsugárzót szépen a sztereó erősítőre. A mélyláda meg ha aktív, akkor van saját erősítője, ha meg nem aktív, akkor is valami másik erősítőről kéne hajtani.

2014. jún. 10. 09:02
 3/4 anonim ***** válasza:
fentebb írták, továbbá a mélyláda kapni fog minden jelet, nem lesz szűrve, ezáltal nem fog jól szólni.
2014. jún. 10. 22:48
 4/4 anonim ***** válasza:
Ha a rajzon szereplő erősítő támogatja a tri-módot akkor okéé a dolog,,,,bár ez inkább autós erősítőknél szokott lenni,,Pa-nál,vagy hifi-nék ilyen szerintem nincs.....
2014. jún. 15. 00:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!