Ez a hangfalkiépítés működhet? (csak hozzáértők)
Lehet így kötni hangfalakat?
Tehát:
adott egy 2x400V erősítő. Ezt szeretném 3 hangfal hajtására használni. Ha sorba kötöm a másik 2 hangfallal a mélynyomót
akkor az működhet? (úgy gondoltam, hogy a két hangfal után hidalni az erősítőt lehetséges?)
Szia!
Ennyi adat sajnos kevés, leírom mire lenne szükségünk:
- Hangfalak névleges impedanciája (xOhm)
- Mélynyomó névl. impedanciája (xOhm)
- A legkisebb impedancia amivel az erősítőt lehet terhelni (xOhm)
Egyenlőre azt tudom ajánlani, hogy a végfok egyik oldalára kösd a mélynyomót, a másik oldalára pedig a két hangfalat sorba kötve.
Sajnos nem lehet az erősítőt egyszerre sztereóban használni és hidalni, vagy ez - vagy az.
A másik megoldás. hogy az erősítőt hidalod, és a három hangfalat sorba kötöd de ezt nem ajánlom.
Remélem segítettem, várom a válaszod az adatokkal! :-)
Magyarul a 3 hangsugárzót sorosan kötöd.
Én nem tenném!
Mert:
1. összeadódnak az impedanciák és a végén elég nagy érték is kijöhet,
2. nem tudni, miféle hangváltó van pl a mélyládában,
3. sztereó hangzás oda, az eredmény attól is függ, hogy hogyan kötöd az erősítőre,
4. ha az erősítő nem hidalható, akkor a hidalással rövidre zárod az egyik csatornát és kinyuvasztod az erősítőt.
Kösd a két hangsugárzót szépen a sztereó erősítőre. A mélyláda meg ha aktív, akkor van saját erősítője, ha meg nem aktív, akkor is valami másik erősítőről kéne hajtani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!