Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Melyik gitár lenne ideális...

Melyik gitár lenne ideális hozzám? Hozzáértők?

Figyelt kérdés

Viszonylag kezdő vagyok, de úgy érzem, hogy kinőttem a jelenlegi gitáromat :D S szeretnék egy olyat, ami később is jó lehet, ha azt is kinőném, akkor vásárolnék bele profibb hangszedőket, tehát maga a gitár részei jó legyen :)

Most egy Behringer Stratocaster amatőr gitárom van.

Viszont szeretnék valami másra váltani. Vagy Telecasterre, vagy valamilyen Humbucker -es gityóra (Pl. Epiphone, Cort, vagy Ibanez), aminek kíváló minőségű a gitár részei (pl. nyak, test, stb.). Viszont nem költekeznék nagyon sokat, olyan 25-27 ezer Ft. -om van rá.

Ilyen árban használtan milyen gityót ajánlott venni?

S kérdeznék mégegy dolgot felvilágítás képpen:

Több gitárnál írják, hogy a nyaka juhar fából van, meg tömör testű, meg stbstb.

Ezt hogyan érthetem? Melyik a jobb? Melyiket mire használják?

Elnézést előre, ha egy kicsit gagyin fogalmaztam meg a kérdésem, csak nem nagyon értek hozzájuk, gitárok kipróbálására meg nincsen lehetőségem, s, ha van is, nem tudom, hogy az hogy szólna az én cuccaimmal (egy Korg AX5G multieffekt és egy Harley Benton HB20G kombóval használom :) ). Meg, ha bemennék egy boltba, akkor nem sok különbséget látok úgy a 20 ezres és a 100 ezres között.

A Hard Rock -ot, a Blues Rock -ot, meg a Funkyt kedvelem, de nem hátrány a keményebb hangzás sem :)

Főleg a Telecaster, az LP, az Explorer és az Ibanez formája tetszik a legjobban :)

Köszönöm szépen előre a választ :)

Üdv! :)

2012. aug. 21. 08:27
 1/10 A kérdező kommentje:

Példa az egyik gitárnál:

Konstrukció: csavarozott nyak (melyik a jobb, s mi a különbség a csavarozott és a ragasztott nyak között?)

Test: hársfa

Nyak: mahagóni

Fogólap: rózsafa

Híd: Tom/Stopbar

Ez egy Epiphone LP Special II EB specifikációi.

Tehát hogyan tudjam besorolni, hogy milyen fából van pl. a teste, fogólapja, a nyaka? Gondolom nem mindegy, hogy milyen fából van. Melyik az ideálisabb? :)

2012. aug. 21. 09:22
 2/10 anonim ***** válasza:

A ragasztott meg csavarozott nyakat úgy értsd, hogy a testhez a gitár nyaka ,hogy van rögzítve. A csavarozott nyak egy sajnálatos nyaktörés esetén könnyebb cserét biztosít, a ragasztott viszont elviekben jobban illeszkedik a testhez, így jobb hangkitartást biztosít, meg még annyi ,hogy a csavarozott nyak a testtől távolabb később vékonyodik el, a jó tartás érdekében, ezért lehet hogy a magasabban fekvő hangokat nem annyira kényelmesen éred el mint a ragasztott nyaknál. A választás szerintem ízlés kérdése.

A fa anyagáról itt olvashatsz bővebben

[link]

tehát a fa választás is a hangzásvilágbéli ízlésed kérdése,rosszat nem igen választhatsz.

Magáról a gitárról annyit, hogy 25-27 ezerből használtan sem veszel olyan kategóriájú gitárt amit megírtál, legalábbis nem élhető minőségben.

Talán ezek:

[link]

[link]

bár ilyen alacsony kategóriában érdemes megnézni a gitárt (meg amúgy is) ha egy két évig nyűtték nem biztos hogy annyira stabil szerkezet.

Amit még mondanék: az erősítő és a multieffekt szerintem nem valami jó. Én elhatárolódok a digitális cuccoktól, ez persze izlés kérdése, de az ilyen alacsony kategórás effektet nem biztosítanak jó hangzást. Az erősítőt igazából nem vágom arról nem tudok nyilatkozni.

Összességében azt ajánlom gyűjts még erre egy kicsit, olyan gitárt amit megéri tuningolni 100 ezer közelében de inkább fölött kapsz. A gitárok ára ugyanis nagyrészt az összerakás minőségétől is függ és egy kínában készült gitár lehet nem annyira stabilan van összerakva,hogy megérje évekig tartó befektetésként kezelni.

2012. aug. 21. 12:03
 3/10 anonim ***** válasza:

Itt bőven csemegézhetsz a fa tulajdonságokról:

[link]

A gyártók legtöbbször a hangszedőt és a faanyagokat is párosítják.

Pl: humbucker hangszedőhöz általában valami melegebb tónusú fát illesztenek, így hangtulajdonságaikat erősítik. Egytekercses hangszedőnél pedig olyan faanyagot választanak, amely jobban vezeti (kevésbé nyeli el) a magas hangokat.

Tehát nincsen jó/rossz fa. Ízlések és hangzások vannak.

Használtan az általad megjelölt összegből az alábbi gitárokat keresgetném:

[link]

[link]

[link]

Tudom, hogy ez homlokegyenesen más, amit kérdeztél,de adnék egy esélyt a behringerednek. Valóban nem egy csúcs hangszer, de állítsd (állíttasd be) a nyakat, a húrlábat, az oktávot, és ha úgy érzed, hogy így sem áll kézre, akkor tényleg itt az idő a váltásra.

2012. aug. 21. 12:13
 4/10 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm a részletes választ :)

Hmm. Videók alapján is igen tetszetős az általad belinkelt Ibanez :)

Csak a formája nem nagyon tetszik :(

Köszönöm szépen ismételten, ment a zöld plecsni :)

2012. aug. 21. 12:45
 5/10 A kérdező kommentje:

A második válaszolóhoz:

Neked is köszönöm szépen a válaszod, lesz mit olvasgatnom mostmár rendesen :D

Én is gondoltam rá, s lehet, hogy ez is lesz belőle végezetül :) Igazából nem nagyon tetszik a hangzása. De az az igazság, hogy lehet, hogy ez a kombó, vagy esetleg az effektpedál miatt van. Nincsen lehetőségem több cuccot kipróbálni, stb. :(

Megpróbálom beállíttatni :) Köszönöm szépen a tanácsokat :)

Amúgy mi a véleményetek az én kis Behringer gitáromról?

[link]

2012. aug. 21. 12:53
 6/10 anonim ***** válasza:
hát, nekem véleményem nem sok van, játszani nem játszottam olyanon, de ismerem az ilyen hamar kinőhető olcsó gitárokat, hidd el 35-50 ezres kategóriában egy cort vagy egy ibanez igazi fellélegzés lesz a fülednek :D
2012. aug. 21. 17:45
 7/10 anonim ***** válasza:
ja meg ha van a közelben bolt, menny és próbálj ki pár cuccot, meg szoktát engedni az eladók mert gitárt ránézésre nem lehet vásárolni :D
2012. aug. 21. 17:46
 8/10 anonim ***** válasza:
Két évvel ezelőtt volt nálam egy ilyen gitár újra húrozás céljából. Azt kellett tapasztalnom, hogy messze nem olyan gyenge a minősége, mint a híre. A nyak nem volt kényelmetlen, a hangszedők hozták a fender hangzást, a potik, a kapcsolók rendben voltak, pedig gyerekek használták. Csavarok, kulcsok rendeben voltak, ezért bátorkodtam azt javasolni, hogy várj még a cserével.
2012. aug. 22. 08:48
 9/10 A kérdező kommentje:

Értem :)

Megpróbálom beállíttatni valahogy, s megoldani a problémákat :)

Köszönöm szépen a tanácsokat, segítségeket :)

2012. aug. 23. 11:59
 10/10 anonim ***** válasza:
Ha ennyit szánsz rá, akkor mondjuk kaphatsz használtan Squier Affinity Stratot, annak van olyan fajtája, aminek a húrlábi hangszedője humbucker, ennyiért sztem azzal jársz a legjobban. Abban bennt van a funky, blues, meg a kicsit keményebb rockos hang is.
2012. aug. 24. 00:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!