Mikor lesz új Nightwish album?
Ja a Moondance-nek elég mulatós zene hangulata van. :))
Nekem már volt szerencsém Floort megnézni előben 4x is a Nightwish-sel, tényleg jól énekel. Amikor először néztem őket Floor-ral, ami még 1 hónappal volt Anette elküldése után, fogalmam se volt h milyen hangja lehet, mert nem ismerem a zenekarát és hát meglepődtem - kellemesen a hangján. Úgy inkább Tarjára emlékeztető, de nem olyan operás, inkább szoprán, kivéve amikor rockos stílusban és olyan karcosan énekel. :)
Tarjáért már én se vagyok oda, a Nightwish-ben imádtam, mai napig őt tartom a legjobb NW énekesnek, de szólóban már nem az igazi. A dalaiból olyan mintha hiányozna valami, a szív-lélek... Hiába, Tuomas a NW szíve lelke, ha ő nem írna olyan sok jó számot, nem tartana itt a Nightwish. Meg az is az igazsághoz tartozik, ha bizonyos embereket nem küldött volna el a bandából időben, talán szintén nem tartana itt a Nightwish.
tökéletesen egyetértek. Tuomas tudja mit csinál, kit miért küld el. mondjuk Anettet már eleve nem is akarta, de mivel nem tudott dönteni, a menedzsment parancsolt rá, h akkor most Anette lesz, és kész. Tuomasnak eleve nem tetszett, hogy gyerekes anya, és lám, igaza lett. Anette csak nyavalygott állandóan, ide vagy oda nem akart menni turnéra, le kellett felezni a DPP turnét is, mert nem bírta. szóval elég macerás egy nő volt. csoda hogy Tuomi eddig is bírta idegekkel.
Floort én a Revampos felvételeken hallgattam meg, még mielőtt a NW-be lépett volna, de meglepetés volt számomra, hogy ott falzettben énekel. azt hittem a NW-be is azt fogja használni, de kellemesen csalódtam. nekem bejön az érces, kemény, erőteljes hangja.
Eredetileg tényleg nem Anette-t akarták, de valamiért a másik lányt végül dobták. Egy ilyen énekesnő választásnál elég sok szűrőn át kell menni, kinézet, nyelvtudás, énekhang, előadási stílus, emberekhez való viszony, viselkedés, ... A gyerek tényleg rossz pont egy ilyen szakmában, mert egy sokat turnézó bandánál nagyon alkalmazkodni kell és ott a minél nagyobb mobilitás az előnyös. Meg igen, az alkalmazkodás - sok ember utazik együtt, fontos hogy jól kijönnön mindenki a másikkal. Olyan ez mint egy akármelyik munkahelyen, ha van egy olyan munkatársad aki nehéz eset, zsörtölődik, nyavajog akármi, azt az egész kollektíva megérzi.
Floor-t is azért nem jelentették be hivatalosan új énekesnőnek, mert a turné számára is aféle teszteltetés volt, mennyire bírja, mennyire fogadják el a rajongók, és gondolom látták h sokan elégedettek vele a rajongói oldalról, így maradt.
Utolsó M'era Luna fesztiválon is gondoltam, lehet h ez volt az utolsó fellépése Nightwishsel, akkor legalább a koncert végén megköszönik neki a NW-ben eltöltött idejét és lesz búcsú-sírás-rívás, de semmi ilyen nem volt, csak széles mosollyal távozott, mintha minden a legnagyobb rendben lenne. Hát persze, pár héttel később hivatalosan is bejelentették h ő az új énekesnő, amit ő jóval korábban már tudott, persze h jó kedvvel zárta a bulit. Kíváncsi leszek az új albumra, biztos sok szép dallamot hallhatunk tőle is.
Nem akarok igazán pletykálni, mert vannak dolgok amik jobb ha titokban maradnak és csak az érintettek tudnak róla, azt meg nem szeretném ha valaki megneheztelne rám azért mert pletykálok, a pletyit ráhagyjuk Tuomas-ra, ő a zenéjében szokott mesélni arról amiről egyébként nem szokott beszélni, a szokásos burkolt stílusban. A legfeltűnőbb helyen a legkevésbé feltűnő. :D
Szóval mi volt a kérdés, mikor lesz új Nightwish album? ^^ Hát 1 éven belül már lesz, szerencsére. :)
Héé, ez azért olyan rossz, h újabban 4 évente van csak NW album.
Még a Tarja időkben így jöttek a lemezek: 1997, 1998, 2000, 2002, 2004
Utána már 2007, 2011, 2015
Öregszünk, úgy tűnik. Jó volna ha kicsit gyorsulna a tempó a még utána levő albumnál, mondjuk ha nem is 2 év, de ha csak 3 éveket kéne várni az újabb albumra. Ha azt nézzük, h 2015-16-ban turnéznak, akkor elképzelhető, h 2017-ben csinálnak új lemezt ami '18-ban jönne ki. Uhh kicsit előreszaladtam az időben. Már nem is akarok arra gondolni, h hány éves leszek akkor, hihetetlen, h szinte még gyerek voltam én is meg a Nightwish is és azóta se "hervadtunk" el. Remélem még sokáig fiatalok maradunk szívben-lélekben és Tuomas se un bele a zenélésbe. De egy darabig biztos nem, nem az a típus aki otthon ül a babérjain és csak akkor csinál új lemezt ha már fogytán van a pénz. Pl. az új album első 3 dalát még júliusban megírta, pedig az még a turné idején volt. Hát igaza van, a jó dalt mindig a friss élmények inspirálják a legjobban. Novemberre már azt is említette, h egy 20 perces dal is lesz a lemezen. Januárra már kiderült, h 12 dal lesz.
Na aztán hol van még az év vége, gondol egyet és ír egy 13. bónusz dalt is, nála sose tudni. Sőt ha belegondolok...
Eddig az összes albumnak volt valami bónuszdala, megpróbálok nem kihagyni semmit:
Oceanborn - Nightquest
Wishmaster - Sleepwalker
CC - The Wayfarer, Lagoon
Once - White Night Fantasy, Live To Tell the Tale, Where Were You Last Night
DPP - The Escapist
Imaginaerum - The Heart Asks Pleasure First
Igen és ott van még egy csomó dal az Angels Fall First idejéből is, ami nincs a lemezen. Szóval nem csodálkoznék, ha nem csak 12 dal lenne összesen, az olyan hagyományrontó lenne. :)
Amúgy hallottátok már az AFF remastered változatát? Nekem csak nemrég óta van meg és meglepetés volt, h egész pofás hangzást hoztak ki a régi demó hangzás helyett. Főleg a 'Nightwish' című daluk felújított változata káprázatos, egyik kedvenc lett. :)
Beírtam némi infót a fórumra a közelgő albumról:
Febr. 13-án jelenik meg az új kislemez, az a címe: Élan
Ez egyébként egy finn szó "internacionált" változata. :D
elän (ejts: e'laen, vagy egyszerűbben élan) = él + én = én él = (én) élek
"I'm alive" ahogy Céline Dion mondta. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!