Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Szeretnék építeni egy hangfala...

Szeretnék építeni egy hangfalat!? (a tobbit lent írom)

Figyelt kérdés

Eloszor is neki láttam hangfalt építeni,tervezni s azt hittem olyan konnyu, de nem és ezért kérem a segítségeteket.

Már osszeraktam egy hangfalt,de nem tudom hogy ideális lesz-e-itt a doboz amibe be szeretném rakni- [link]

hangszórókhozzá:mély-SPH-255, 2x kozép-SP-4/60PRO, magas-DT-300.Ha tudtak segítsetek, hogy jó lesz-e ez a párosítás.

2014. máj. 9. 22:36
 1/9 anonim ***** válasza:
Nyilván a T-S adatok köszönőviszonyban nincsenek egymással a két típus között, egy hangolható reflexcsővel enyhíthetsz a gondon. A mélyen kívül semmi para nem várható. A közepeket ne felejtsd el tökéletesen leválasztani a mély teréről! Könnyen oldható módon körbenyomni olcsó, fehér tömítővel vagy valami...
2014. máj. 9. 23:36
 2/9 A kérdező kommentje:
A mélynek mi baja lehet?
2014. máj. 10. 09:48
 3/9 anonim ***** válasza:

Szarul szólhat, mert tök mások az adatai, és a reflexdoboz a hangszóró viselkedését teljesen szem előtt tartó üregrezonátor, az űrtartalom biztos nem lesz optimális, és a csőhosszal kell játszani, amitől ugyan jobban fog szólni, szerencsés esetben optimálisan, de már a rezonátor más módban működik, főleg a tök más hangszóróval együtt, tehát ez kicsit kiszámíthatatlan, nulláról kellene tervezni dobozt hozzá, vagy annak a hangszórónak az optimális dobozát (ugyanakkora hasznos űrtartalmút) építeni rá. Simán csak számítgatással ritkán készülnek jó reflexdobozok, többnyire mérésekkel korrigálnak ezt-azt, hogy jobb kompromisszumok szülessenek, mint nyers elméleti alapokon. A legjobbak pedig (az osztályon felüli minőségű hangszórók ellenére is) darabonként lövik be a ládákat irgalmatlan mérésekkel és nagyon vájt fülűek bevonásával, persze ott már inkább munkaeszközt készítenek lehallgatásra.

Más gond nem várható, csak áthangolsz egy nem megfelelő térfogatú dobozt a csőhossz változtatásával, és ha jó is lesz, valószínű halkabb, másabb, mint a "saját", optimális dobozában lenne ugyanazzal a hangszóróval.

Tönkremenni attól szokott, ha a doboz alsó határfrekije alatt (ahol már nem von el energiát a membrántól, szabadon jár a levegőben) nincs egy jó felüláteresztő szűrő, és kerülnek rá ilyen mélyek.

2014. máj. 11. 11:51
 4/9 A kérdező kommentje:

Akkor tudnál nekem ajánjlani mélyet(kb. 29 000 FT ért)?

Ilyenkor mit kell nézni- ker.frekvencia?, max frekvencia? vagy a db-t?

2014. máj. 11. 12:07
 5/9 A kérdező kommentje:
Én még ki akarnám cserélni a kozep hangszórót(SP-4/60PRO) erre->msh-125.
2014. máj. 11. 12:10
 6/9 A kérdező kommentje:
Vagy ha veszek dupla tekercseset akkor azt meg nem tudom, hogy kell bekotni.
2014. máj. 11. 12:16
 7/9 anonim ***** válasza:
subvoice.hu
2014. máj. 11. 14:12
 8/9 anonim ***** válasza:

Meg kellene szerezni az eredeti hangszórók részletes adatait és lehetőleg nagyon hasonlót venni, akkor van némi esély, hogy tűrhetően fog működni.

Sokkal-sokkal egyszerűbb és olcsóbb (lett volna) használt, jó minőségű hangdobozokat venni.

2014. máj. 12. 16:28
 9/9 A kérdező kommentje:
és ha a szub részt átméretezném.Az sem segítene rajta?
2014. máj. 13. 19:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!