Szeretnék hangfalat építeni! Hogyan?! További info lent.
Figyelt kérdés
Van egy pár 18-20cm átmérőjü szóróm (sajnos pontosat mérni nem tudtam mert egy másik dobozba van beleépítve)... Egy pár 10cm átmérőjű, és egy pár 6cm magas..(papírmembrános mind ha ez számít valamit..) Mekkora doboz kellene neki? Milyen anyagból? Számítógéphez kellene... Vettem egy régi Orion Orister 1015 erősítőt, amit majd rádobnék hogy legyen ami picit hajtja.. Nem szeretnék igazából semmi extrát úgyis csak fémzene szólna rajta.. :) Egyéb hasznos tippek is jöhetnek hogy mire kell odafigyelni.. :) Előőre is köszönöm!2012. dec. 16. 17:40
1/6 anonim válasza:
Ez kevés infó. Nem tudod megmondani a hangszórók (a legfontosabb a mély)márkáját?
2/6 A kérdező kommentje:
Megnéztem.. Vagyis szerettem volna :( Ilyen totál noname szegénykém.. Egy elég öreg GBM (?!) hangfalban van... De a kicsiken se találok semmi infot azon kivül hogy 4ohm..
2012. dec. 16. 18:45
3/6 anonim válasza:
Ez esetben egy zárt légterű ládát javasolnék (kevésbé érzékeny a méretezési hibákra)kb 35-40 literest, ami 50cmx30cmx25cm. Kivitelezéséhez forgácslap 18mm vastagságút (méretre vágással együtt kb 1000 Ft/m^2).
Fontos, h a mély és a közép hangszóró ne kerüljön egy légtérbe (belül különíts el egy kis részt neki).
Amennyiben a magas sem rendelkezik gyári kiépíttet légtérrel ugyan ez az eljárás (de szerintem nem okoz nagy problémát, ha együtt van a középpel).
Ezen kívül megvalósítható 3 hangfal is a hangszóróidból (a két mély kerül egy dobozba, a másik 2-2 pedig még két dobozba)
4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a részletes választ! Szerintem az előbbi opció kerül megvalósításra.. Nem vagyok túl nagy műszaki zseni... Soha nem csináltam még ilyesmit... Egyébiránt hallottam olyat hogy nem szabad sorba kötni a hangszórókat egymásra.. Vagyis hogy külön kell.. De nem igazán értettem hogy ezt hogyan lehetne kivitelezni?!
2012. dec. 16. 19:35
5/6 anonim válasza:
A hangszóró bekötéséhez használj hangváltót. A linkelt doksiban van szó róla.
6/6 A kérdező kommentje:
Köszi elolvasgattam... Huhhaa bonyolódik a helyzet nem tudom mit fogok kihozni belőle :D max lesz egy nagy bumm :DDDD
2012. dec. 16. 20:42
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!