Kezdésnek milyen gitárt vegyek?
El szeretnék kezdeni gitározni, de nagyon nem értek hozzá.Első kérdés: Milyen gitárt vegyek?
Második: Miben különbözik az elektromos gitár hangzásban a normál akusztikustól?
Illetve , ha valaki tudna nekem linkelni egy jó gitáros fórumot, azt megköszönném.:D
6 húr :D 12 húrossal még a némelyik profinak is meggyűlne a baja :D
én is akusztikusat ajánlanék úgy egy 3-4 hónapra kezdésnek utána vehetsz elektromosat,ha az akusztikus nyakát úgymond "betöröd", szóval tökéletesen bejáratja az a vastag kényelmetlen nyak az ujjaidat utána már gyerek játék lesz elektromoson játszani.
4/4 a méretet jelöli, ami egyébként a felnőtt méret. A 2/4 méret ugyan az a gitár, csak arányaiban pont a fele méretű. A 3/4 az az eredeti gitárméret 75%-a. Láttam, szerintem sosem próbáltam, de van 7/8-os méret is. Tizenegykét évesen már lehet a 4/4-es gitárt használni, ha az illetőnek nem extrém kicsi a keze.
Elektromos vs. akusztikus: azon kezdj, amelyik tetszik. Nincsen semmiféle "evolúciós ranglétra" a tanulásban. Azzal legyél tisztába, hogy bizonyos stílusok könnyebben interpretálhatók az egyes gitár típusokon. A következő kérdés pedig az, hogy neked mi a preferált stílus. Ha hard rock, vagy metál, akkor teljesen felesleges akusztikus gitárokkal kezdened. Ha flamenco, akkor egyértelmű a klasszikus gitár. Ha te tábortüzes-énekeltetős akarsz lenni, akkor fémhúros akusztikus.
Van 12 húros akusztikus gitár is, ezekkel nagyon szép természetes kórus hangzást lehet elérni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!