Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Milyen gitárt ajánlotok...

Milyen gitárt ajánlotok kezdésnek?

Figyelt kérdés
szeretnék venni egy akusztikus gitárt lehetőleg olcsó legyen és meg lehessen tanulni rajta az alapokat vagy pár egyszerűbb dalt. Mennyibe kerül egy kezdő gitár? szerintetek otthon tanár nélkül meg tudok tanulni rajta játszani?
2012. dec. 27. 20:30
 1/5 A kérdező kommentje:
ja és kottát nem tudok olvasni. :) szóval tényleg mindent az alapokól..meg hozzá teszem, majdnem megbuktam énekből (bár lehet hogy ez csak a trehányság miatt.)
2012. dec. 27. 20:32
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

gitározáshoz nem kell tudnod kottát olvasni, inkább tabulatúrát, de azt 1 óra alatt meg lehet érteni. az sem mindegy, hogy akusztikus (fémhúros), vagy klasszikus (nylon húros) gitárt szeretnél. az első 15-16-nál kezdődik, klasszikust 8-10-ért is kapsz. persze ha van rá pénzed, érdemes kicsit drágábban 20-25-ért venni, hogy mondjuk a hangolását tartsa a dolog... :) és igen, meg lehet tanulni otthon. a tanár ahhoz kell, hogy mutassa az utat, gyakorolni úgyis magadtól kell. szóval jó ha van tanár, de manapság annyi ilyen oldal és segédanyag (pl. videók a youtube-on) van, hogy van miből válogatni. persze az olyanoknak nem szabad hinni, amelyek azt állítják, hogy 6 hónap alatt jimi hendrix leszel, napi 10 perc gyakorlással.

egy könyv amit ajánlok: Muszty-Dobay Gitáriskola

ezt vedd meg :)

*khm* persze fent van a neten is *khm*

2012. dec. 27. 21:29
 3/5 A kérdező kommentje:
köszönöm :)
2012. dec. 28. 09:28
 4/5 anonim ***** válasza:

Igen, ez mind igaz. Kezdetnek ajánlom a nylonhúros klasszikust, az ujjaidnak kissé jobb. Gitársuli, Nagy Mosóczy féle, de más is van. Abból kottát is tanulhatsz, de a tanár a legjobb. Van repertoárja és lépésről lépésre fejleszt, az a dolga, hogy segítsen.

Én sokat tanultam otthon, magamtól, de aztán elmentem zeneiskolába, amit magam fizettem (nyári melóból) így 1 év alatt 6-ot lenyomtam, amin még a tanár is csodálkozott, de nem sejtette, hogy én finanszírozom a tanulást...

2012. dec. 29. 02:39
 5/5 A kérdező kommentje:
mindkettőtöknek ment a zöld kéz, köszönöm
2012. dec. 29. 09:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!