Milyen gitárt ajánlotok kezdésnek?
gitározáshoz nem kell tudnod kottát olvasni, inkább tabulatúrát, de azt 1 óra alatt meg lehet érteni. az sem mindegy, hogy akusztikus (fémhúros), vagy klasszikus (nylon húros) gitárt szeretnél. az első 15-16-nál kezdődik, klasszikust 8-10-ért is kapsz. persze ha van rá pénzed, érdemes kicsit drágábban 20-25-ért venni, hogy mondjuk a hangolását tartsa a dolog... :) és igen, meg lehet tanulni otthon. a tanár ahhoz kell, hogy mutassa az utat, gyakorolni úgyis magadtól kell. szóval jó ha van tanár, de manapság annyi ilyen oldal és segédanyag (pl. videók a youtube-on) van, hogy van miből válogatni. persze az olyanoknak nem szabad hinni, amelyek azt állítják, hogy 6 hónap alatt jimi hendrix leszel, napi 10 perc gyakorlással.
egy könyv amit ajánlok: Muszty-Dobay Gitáriskola
ezt vedd meg :)
*khm* persze fent van a neten is *khm*
Igen, ez mind igaz. Kezdetnek ajánlom a nylonhúros klasszikust, az ujjaidnak kissé jobb. Gitársuli, Nagy Mosóczy féle, de más is van. Abból kottát is tanulhatsz, de a tanár a legjobb. Van repertoárja és lépésről lépésre fejleszt, az a dolga, hogy segítsen.
Én sokat tanultam otthon, magamtól, de aztán elmentem zeneiskolába, amit magam fizettem (nyári melóból) így 1 év alatt 6-ot lenyomtam, amin még a tanár is csodálkozott, de nem sejtette, hogy én finanszírozom a tanulást...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!