Kezdőoldal » Állatok » Hüllők » Mit ajánlotok kezdésnek?

Marciiiy kérdése:

Mit ajánlotok kezdésnek?

Figyelt kérdés
olvasgattam már és szerintem a leopárdgekko vagy sárgafülűteki de azt ink ne ezeken kivül mit ajánlotok??

2012. dec. 2. 11:00
 1/5 anonim ***** válasza:

Leopárdgekkót szoktak ajánlani kezdő hüllőtartónak, vagy teknősöket. Teknősök közül, ha a sárgafülűnél a mérete a negatívum, ajánlom a pézsmateknőst. 14cm-nél nagyobbra nem nő meg, és szerintem nagyon cuki.

Kezdő hüllő még a gabonasikló, de nem tudom, akarsz-e siklót, vagy kígyót tartani.

Esetleg még a kétéltűek is szóba jöhetnek, hátha megtetszenek. Gőték közül több fajta is van, ami könnyen tartható, és van még az axolotl is. De vannak békák között is elterjedt példányok. A karmosbékák pl. ezek közé tartoznak.

2012. dec. 2. 11:32
 2/5 A kérdező kommentje:
kigyot nem akarok mert nem pont a kedvencem meg nem lenne nyugtom mert haver mindig itt lenne és azt nézné de ak még szétnézek a kétéltűeknél
2012. dec. 2. 12:01
 3/5 anonim ***** válasza:

Van egy ilyen fórum: [link]

Itt nagyon sok fajról van téma, hüllőkről és kétéltűekről is.

2012. dec. 2. 12:08
 4/5 anonim ***** válasza:

Hüllők:

Gekkófélék:

Igen,a Leopárd gekkó(Eublepharis macularius) tényleg jó kezdő állat.Ha nem akarsz egyszerű,pöttyös,hagyományos színezetű gekkót,akkor a különböző színváltozatokat ajánlom.

Pl.: High yellow,Snow,Chocolate,...

Ezek nagyon szépen mutatnak egy ízlésesen berendezett terráriumban.Másik két fajta az Afrikai zsírfarkú gekkó,és a Madagaszkári tarka gekkó.Az utóbbi fajt keverik a színpompás Madagaszkári nappali gekkóval.

Ékszerteknősök:

Ha elég helyed,van és tudsz biztosítani egy nyári kerti tavat,lehetőleg nem a belváros közepén,akkor nyugodtan tarthatsz ékszerteknősöket.Ezek közül a leggyakoribb fajták:

-Sárgafülű ékszerteknős,

-Missisipi tarajos,másnéven Királyteknős,

-Hieroglifás ékszerteknős,

-Nelson ékszerteknős,

-Díszes ékszerteknős

A Vörösfülű ékszerteknőst már CITES-es fajjá nyilvánították,tartásukhoz CITES-papír szükséges.

Kétéltűek:

Békák:

Békák közül kezdőknek általában két fajtát ajánlanak:

Az egyik a Törpe karmosbéka,a másik az Ausztrál levelibéka.Haladó terraristaként,megfelelő gyakorlati tapasztalattal már belevághatsz a Nyílméregbékákba,és a Vörösszemű makibékába.

Farkos kétéltűek:

Első sorban a Mexikói axolotl,és a Bordás gőte ajánlható kezdőknek.Kicsit később próbálkozhatsz a Kínai tűzhasú gőtével.

2012. dec. 4. 20:37
 5/5 anonim ***** válasza:
Én nem nagyon értem ezt, hogy kezdő állat. Mindegyik gekkót egyforma tartani. Ne mondja senki nekem, hogy egy madagaszkári nappaligekkót nehezebb, mint egy leopárdot. Ráadásul a madagaszkári sokkal jobb, mert nappal ébren van és szép zöld. Nekem olyanom volt, és van még mindig (kezdésnek).
2012. dec. 5. 00:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!