Mi számít jobban, egy jobb gitár, vagy egy jobb erősítő?
A gitár kényelmi szempontból tényleg fontos lehet persze, de a kérdés két összehasonlított tárgyából arra következtettem, hogy most a hangzás számít.
Az effekt meg tényleg sokat számít. Viszont például csöves erősítőkhöz baromi nehéz rendes effektet találni. Én nem is szívesen használok valódi erősítőket. (Inkább Line6 erősítő- és effektmodelleket rákötve számítógépre.)
A lényeg, hogy talán még a kábel is többet számít a hangzás tekintetében, mint a gitár.
igen, a hangzással van a gond :( elég jol tudok játszani, de igy halva kurv@ szar hangja van az erősitőnek... :(
Jobb gitárt mondanék. De ami még annál is jobban számít, hogy ki játszik azon a gitáron. A hangképzés minősége és a technikai/elméleti leleményesség. Nem pedig az, hogy mennyit költesz rá. (Lehet amúgy találni kis szerencsével aprópénzért is nagy márkákat megszégyenítő noname példányokat)
Gyakorolni, gyakorolni, gyakorolni és rengeteg gitárzenét hallgatni.
Miután megnéztem a videót azt tudom mondani, hogy a gitárral és az erősítővel semmi baj nincs, a hanggal sem nagyon. A "játékkal" már annál inkább. Ha jó hangot akarsz és tényleg meg akarsz tanulni játszani, akkor ne cuccváltáson törd a fejed, hanem menj el JÓ tanárhoz, amíg nem késő és nem idegződnek be a rossz szokások. Nem cseszegetésből, hanem jóindulatból mondom.
Rock n' Roll!
:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!