Top Ten Gitár+Top 5 Erősitő Márka? Legjobbtól a leg. Ig (? )
Saját véleményt :)
Enyém:
1.EsP
2.Edwards
3.Gibson
4.Jackson
5.Dean
6.Ibanez
7.LtD
8.BC.Rich
9.Schecter
10.Cort
Erősítő:
1.ENGL
2.Marshall
3.Peavey
4.Line6
5.Vox
Márka szerint nem tudom rangsorolni. Mert például van Marshall erősítőm, amit szeretek is (bár azért túl van árazva minden cuccuk), de az MG széria ritkanagy fos. Meg tényleg a jobb cuccaik sem képviselnek jó ár/érték arányt.
Na mindegy, azért valamit megpróbálok összehozni.
Gitárok terén jó a Cort, A Schecter és a Mayones. A Cort alsó és középkategóriában a legjobb ár/érték arány. A Schecter extrémebb műfajokhoz a középkategóriában félelmetesen jó. A Mayones meg felsőkategóriában üt. Középkategóriában kifejezetten nem szeretem az ESP-t és az Ibanez-t, mert általában az áruk felét érnék meg a cuccaik. Ugyanez a helyzet a Gibsonnal felsőb szinten, de ott még durvább a túlárazás.
Bc Richem volt egy darabig, de igazából elég közepes cuccok hangzásilag, kényelem szempontjából meg retteneesek a rossz súlyozás miatt. (Fejnehezek.)
Erősítő... Csöves cuccok között az ENGL baromira megéri az árát. Hozzám viszont közelebb áll az Orange, mert iszonyat mocskos hangzást lehet velük elérni. A Peavey-k is jók tulajdonképpen, főleg a legolcsóbb csöves (Valveking?) cuccaik meggyőzőek, de nekem kicsit túl steril, ahhoz képest, hogy csöves. Az Orange erősítőm előtt Sunn-t használtam a noiserock prádzsektekhez, ami szintén zseniális brend. A Line6 meg a felsőkategóriás dolgaival büntet. A Spider és a Flextone szériák felejtősek, de a Vetta II egy hihetetlen zseniális cucc. Az a probléma, hogy én bármilyen zenét játszok, szeretek zajongani, össze-vissza gerjeszteni meg brummogtatni, amihez nem árt az Orange féle csöves hangzás. De ha nem lennék noise-rajongó, akkor ezer százalék, hogy Vettát használnék, mert amúgy minden más tekintetben odaver az összes klasszikusnak. Meghát változatosabban is használható.
18:12
Megint egeszen egyetertek veled, par apro elteressel. Nem szeretem a Scectert, olcsobban hozza ugyanazt a minoseget, mint az ESP, az igaz, de ettol meg ezek is baromi egyhangu hangszerek. Ha csak metalban utaznek, nyilvan ez nem lenne baj.
Az Orange iranti szereted is tulzonak erzem, de a nojz nalam csak hallgatas szintjen van jelen, es vegulis a Boris is azt hasznal amennyire tudom, es jol szol. E.
De amugy ja, Gibson ganej, Mayones zsiros. De hogy visszaterjek a kulonbsegekhez, en kiemeltem volna a Fender erositoket is. Ja, meg ugyan a gitarjaik tobbsege pont annyira korszerutlen es indokolatlanul draga, mint a Gibson eseteben, a Stratocaster egy jol eltalalt gitar. Aki szeret tiszta hangokkal dolgozni, annak valosagos fegyver lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!