Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Gitár erősítő! Marshall...

Gitár erősítő! Marshall MG50DFX erősítőre akarok beruházni, elbírja ez a basszusgitárt? Segítsek, új vagyok a témában!

Figyelt kérdés
+ gépről zenehalgatásra használhatnám-e?
2011. aug. 16. 21:09
 1/5 anonim ***** válasza:
Nekem is volt egy egyhangszórós kombóm, bár nem marshall, de az is 12"-os hangszóróval volt. Sokáig haználtam basszusgitárra, de meg is lett az eredménye, szét lett hajtva a hangszóró :D ha halkan gyakorolni kéne basszushoz is, annyit elbír, de próbaterembe már vészes. Zenehallgatásnál is szerintem ugyan ez.. Ha basszusgitárhoz kell elsősorban, meg zenéthallgatni, akkor basszuskombót vegyél, azon már láttam hogy pl néptáncosok próbáján basszuskombóról ment a zene, az jobban bírja a mélyeket:D
2011. aug. 17. 00:10
 2/5 anonim ***** válasza:

basszgitárhoz ne vegyél sima erőlködőt!

nem véletlen van basszuserősítő!

a basszuserősítők úgy vannak összerakva hogy elbírják a rengeteg tartós mélyet. szólni szólna vele, de nem sok idő után egyszerűen szétmenne a kombód és a leégés nem garanciális hiba.. amúgy simán rákötheted a gépet, sőt még a vasalót is. nekem egy MB15ös marshallom van itthon és rá van húzva a gép, teljesen jól bírja. csak mono kimenetes ugye, és volt olyan, hallgattam gépen -láda-fülessel rákötve valami zenét, aztán aa telefonom meg teljesen máshogy volt a jobb-bal elosztva :D

2011. aug. 17. 09:09
 3/5 A kérdező kommentje:
Rendben, szóval akkor kéne néznem egy basszuserősítőt. Köszönöm a válaszokat!
2011. aug. 17. 09:34
 4/5 A kérdező kommentje:
Bocs kihagytam, tudnátok ajánlani valamit reális áron? 60ezer körül. Köszönöm!
2011. aug. 17. 09:38
 5/5 anonim ***** válasza:

60 körül szerintem Fender Rumble-t kapsz.

Szólógitár erősítőt ne használj basszushoz.

Egy darabig bírná, de a basszus erősítőket úgy alakítják ki, hogy alacsonyabb legyen az alsó-határfrekvenciájuk (jobban vigyék át a mélyeket) és a basszus-hangszórók membránja nagyobb amplitudóval tud mozogni. Valószínűleg egy idő után a sima gitárhangszórók nem tolerálnák a nagyobb igénybevételt jelentő basszushangokat.

2012. ápr. 12. 10:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!