Gitár erősítő! Marshall MG50DFX erősítőre akarok beruházni, elbírja ez a basszusgitárt? Segítsek, új vagyok a témában!
basszgitárhoz ne vegyél sima erőlködőt!
nem véletlen van basszuserősítő!
a basszuserősítők úgy vannak összerakva hogy elbírják a rengeteg tartós mélyet. szólni szólna vele, de nem sok idő után egyszerűen szétmenne a kombód és a leégés nem garanciális hiba.. amúgy simán rákötheted a gépet, sőt még a vasalót is. nekem egy MB15ös marshallom van itthon és rá van húzva a gép, teljesen jól bírja. csak mono kimenetes ugye, és volt olyan, hallgattam gépen -láda-fülessel rákötve valami zenét, aztán aa telefonom meg teljesen máshogy volt a jobb-bal elosztva :D
60 körül szerintem Fender Rumble-t kapsz.
Szólógitár erősítőt ne használj basszushoz.
Egy darabig bírná, de a basszus erősítőket úgy alakítják ki, hogy alacsonyabb legyen az alsó-határfrekvenciájuk (jobban vigyék át a mélyeket) és a basszus-hangszórók membránja nagyobb amplitudóval tud mozogni. Valószínűleg egy idő után a sima gitárhangszórók nem tolerálnák a nagyobb igénybevételt jelentő basszushangokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!