Milyen kezdő elektromos gitárt ajánlanátok metálra és rockra?
Így elsőre nem szánnék rá sokat, max. 55-60ezret (erősítő nélkül)
Használt is jöhet.
Én pedig a cort x1et is melegen ajánlom.
Olcsó hangszer, de most vettem 1 nagyságrendekkel jobb yamahát viszont amellett is szívesen használom.
Köszi :)
Jöhetnek még!
Én egy amerikai fender strato single coiljával is játszottam már metált.
Megfelelő erősítő és beállítás mellett nem gond.(nekem legalábbis tetszett...dimarzio humbuckert cseréltem le S-re.)
Ígyvan, tulajdonképpen kijelenthetjük hogy NEM általánosságban a single coil hangszedő vékony metálhoz..
A említtett squierekben lévő lehet hogy az, de nem azért mert single coil, hanem azért mert az ami! ;)
Ahogy egy humbucker se jó metálra csak azért mert humbucker, mert humbuckerből is van vékony, kis jelű, ami nempont metálra való. Tehát lényeg a lényeg, humbucker és single 2 hangzás, egyik sem jobb vagy rosszabb akármire. Mindkettőbő van mindenre használhatü verzió
Ha statisztikailag megnézzük, hogy metálzenét milyen hangszedőkön nyomnak, túlnyomó többségben lesznek a humbuckerek és ez nem véletlen.
Nem csak a jelszint miatt nem jó igazán a single, hanem a brutálisabban megküldtött túlvezérlés a zajt is jócskán erősíti, az pedig a single hangszedők általános problémája, ahogy az is többnyire, hogy a hangzásuk kevésbé tömör, súlyos.
Persze kivételek akadhatnak, de ez még sajnos az általános trendet nem érvénteleníti. :)
Igen, tény és való, hogy azok közül, amiket belinkeltem, metálra és keményebb rockra leginkább az Ibanez, Epi meg a Vintage valók, a Squier és a többi single coil-os tényleg kifoghat rajtad zajban és hangban is... A shoppingolás lázában meglendültem és nem figyeltem, mire kell.
Viszont én is láttam már telecaster gitáron zúzdát, néztem is nagyot, mikor megtudtam, hogy az eredeti hangszedő volt benne... Kíváncsi lennék, hogy viselkedne a Squier ugyanolyan beállításokkal. Az említett tele amúgy top kategóriás USA Fender volt, profi cuccon.
Itt van még 1 jelölt, nagyon jó gitár, csak alkudni kell (10%-ot simán tudsz):
Még 1 nagyon szép, alkuképes Ibanez:
És még 1 Ibanez (úgy látszik a sors is azt akarja, hogy ilyet vegyél)
Itt egy Jackson:
Itt egy gyanús Fender Telecaster, az ilyenekkel vigyázz! :)
Még egy Ibanez (ezek neked lettek kitalálva):
Vegyünk már valamit! Én már tudom, hogy neked valamelyik Ibanez kell! :)
Majd írd meg, ha döntöttél :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!