Hogy képzelik egyesek hogy Ákost szidják?
Ha ugyanazt képes volt elérni valaki mint Ákos, azután kritizálhatja. Ez az én véleményem! Engem csak az ostoba válaszok zavarnak, olyanok, amiket te is írsz.
Gúnyt űzöl a Tipikus Sztereó című számából miközben azt se tudod miről szól. Ne égesd már jobban magad!
Jesszusom... Miért nem mindegy neked, hogy ki mit mond Ákosról meg a munkásságáról? Te szereted, és ez a lényeg.
Én például nagyon szeretem Alföldi Robi rendezéseit, szerintem zseniális személyiség, nekem teljesen átjön a mondanivalója. De rengetegen szidják, elítélik, köpködnek rá, mert nem értenek a nyelvén, csak a polgárpukkasztást látják a munkájában. Volt már párszor, hogy vitatkoztam erről emberekkel, elmondtam a véleményem, ennyi. Szólásszabadság van, ha valakinek nem tetszik valami, hát ez van, kritizálni is szabad, max ignorálom.
Egyébként nekem gyerekkoromban Ákos volt az Atyaúristen, aztán én is változtam, meg elérezett az a pont (illetve egy ideig telt a pohár) a személyiségváltozásában, amikor nagyot csalódtam benne, és már nem bírtam az embert. De a zenéjét (vagyis főként a régebbi albumait az Andantéval bezárólag) máig hallgatom, az viszont nekem nemgyere be, amilyen irányba újabban elindult.
És még valami. A könyökömön jön ki, hogy a nagy Ákos fanok mindenkit hülyének néznek, aki nem szereti Á. számait, mondván nem érti, miről énekel. Hát én például értem a tipikus sztereót is, látom benne az iróniát, ennek ellenére kissé méltatlannak találom Ákoshoz képest, és nem is feltétlenül értek egyet minden sorával.
Magán az emberen és a dalszövegein is túl sok a máz, nem látom már az eredeti személyiséget, csak a maszkot. Túl tökéletesnek hiszi magát és nagyon csőlátó módon gondolkozik: ez igen, ez nem, ez fekete, ez fehér. Nem tudok mit kezdeni ezzel a hozzáállással.
Amúgy például Kiss Tibor szerintem sokkal jobb dalszövegíró, mint ő: eredetibb, nem nagy szavakkal dobálózik, és így jobban célba is talál.
Na, ezt jól elnyújtottam...Régen írtam véleményt Ákosról, most kiadtam magamból!:)
21/L
Egyébként most belenéztem egy Ákos interjúba:
http://www.youtube.com/watch?v=JjHXvf182Oo
Kb. 13 perctől
"[Azt mondják, hogy ] Mindenkinek a döntését tisztelni kell. Én nem szeretném tisztelni. Van abszolút jó, tehát a szubjektív jó nem érdekel - tehát ami az egyik embernek jó, az a másiknak esetleg rossz -, de van abszolút jó, ezt hívják úgy, hogy üdvösség. "
Na... úgy érzem, ezt nem is kell kommentálnom, mert mindent elmond.
Kérdező, kicsit végy már vissza!
Nem szeretem Ákos zenéjét, őszintén szólva a hideg is kiráz a dalai hangulatától, a hangszíne sem tetszik, más az ízlésem - igen, ezt mind érzelmi alapon merészeltem megfogalmazni, hiszen akármilyen furcsa is, az ember a számára szimpatikus dolgokat - például a zenét - nem objektív szemlélettel választja meg. Ha jobban értenék a zenéhez, biztosan tudnék Ákossal szemben szakmai, érdemi kritikát megfogalmazni, ám mivel a zenét nem csak a bennfentesek szeretik, sajnos meg kell elégedned annyival, hogy nem szeretem a dalait, egyszerűen nem tetszenek. Ettől függetlenül eszembe sem jutna valakit azért "lenézni", mert az ő álláspontja - akármilyen témában - más, de elvárom, hogy ez kölcsönös legyen, és ne támadásnak vegye már, hogy éppenséggel kulturáltan kinyilvánítom a negatív véleményem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!