Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Gitárerősítő vétel előtt...

Gitárerősítő vétel előtt vagyok! Mit tudtok ajánlani?

Figyelt kérdés

Metál zenét szeretnék vele játszani, nem csak otthon a szobába hanem 1-2 haverral próbaterembe játszadozni...

Maximum 60ezret tudok kiadni érte! Az se baj ha használt! Néztem már a Marshall valvestat 8080-at de nem találtam róla véleményt!

2014. febr. 9. 13:37
 1/8 anonim ***** válasza:

fender frontman 212r

Ez elég hájgén erősítő, 2csatorna, közép kiemelő plusz közép kontúr lehetőség. Rugós zengető is van benne ha jól emlékszem.

pl 45ért.

[link]

2014. febr. 9. 14:17
 2/8 anonim ***** válasza:
32%

mint már annyiszor elmondtam a frontman az egyik legrosszabb erősítő a világon.

sípolós rossz hang

túlmelegedési típushiba

és metálra kifejezetten alkalmatlan

ezzel már el lehetsz

[link]

2014. febr. 9. 16:04
 3/8 anonim ***** válasza:

-Egyáltalán nincs sípolós hangja...

-Soha nem melegedett még túl...sőt, nem is melegedett még érezhetően nálam

-Évekig metált nyomtunk vele....

Több évig használtam, itthon is, koncerten is. Gondolom neked is pont van egy kéznél, így írod.

2014. febr. 9. 16:40
 4/8 anonim ***** válasza:
bandit 112.. uh. Egyszer volt nálam kölcsönbe, egy fellépésen használtam. Elég volt belőle annyi pont.
2014. febr. 9. 16:59
 5/8 A kérdező kommentje:
A Fendert nem igazán ajánlották metál zenére...
2014. febr. 10. 14:05
 6/8 anonim ***** válasza:

matthew takarodj már erről a fórumról!! de legalábbis a zene témától minél messzebb!

Kérdező: Amit matthew mond hülyeség. Metálra tényleg nem a legalkalmasabbak a fender erősítők, de ez főleg a csöves erősítőkre igaz.És 60ezerért jobb tranzisztoros erősítőt, ami még színpadon is megállja a helyét nem találsz.

Amúgy itt egy kérdés, ez alapján szerintem egyértelmű, hogy Matthew mennyire van otthon a témában, a bandit 112-t is csak azért ajánlotta mert itt azt olvasta hogy jó: http://www.gyakorikerdesek.hu/szorakozas__zene__5292812-mily..

2014. febr. 10. 17:29
 7/8 anonim ***** válasza:

Hát a csöves fenderek nem is alkalmasak metálra (multieffekt nélkül)

Mondjuk egy Marshall jcm 900 se, meg egy 1969-es handwired marshall sem.

Szóval nem ezt kell alapul venni feltétlen. Én évekig egy fm212r-el nyomtam elég húzós metált, és plusszban egy tube overdrive-ot használtam csak szóló kiemelőnek. Minden más az fm belső torzítójából jött.

pl:

http://www.youtube.com/watch?v=yKuK-wpjKQU

Nyilván nem említhető egy lapon egy Mesa Boogie fejjel, vagy egy Laney esetleg ENGL fejjel, de utóbbiak 6x annyiba kerülnek, mint az fm és még akkor hangszóród nincs is.

Az fm-ben meg elég korrekt, masszív 2x50W-os hangszóró van.

2014. febr. 10. 18:52
 8/8 anonim ***** válasza:
A Banditból csak az USA a használható a kínai peavey-k nagyon gyenge minőségűek én egy peavey express-t használok (még a régi fajtát) made in Usa. Metálra kifejezetten jó szerintem viszont a rugós zengető bakija hogy próbáld játék közben ne nagyon mozgatni(nagyobb mozgásra bezúghat a zengető ami rongálja hangszórót)
2014. máj. 10. 20:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!