Aktuálissá vált a csőcsere?
2 évvel ezelőtt vásároltam egy Blackstar HT-5 kombót. Azóta napi használatban van, sokszor csak fejhallgatóval. A hétvégén lehetőség volt hangoskodni és kicsit meghajtani. Ezt már fejhallgatóval is észrevettem, de a hétvégén vált igazán hallhatóvá, hogy az overdrive csatornáján nagyon megnövekedett az alapzaj. Mintha a mély és középtartomány hangjai összefolynának.
A tiszta csatornán úgy éreztem jobban fel kellett tekerni ugyan azon hangerő eléréséhez a teljesítményt.
Megnyertem az elektroncsövek cseréjét?
Bár sose volt csöves cuccom, csak játszottam egy Diezel-en.
Egyik ismerősöm évente cserélgeti a csöveket. Szóval gondolom igen... (ezt ne vedd készpénznek, ennyit tudok mondani amit én is hallottam)
Az egy éves időhatárt én is hallottam, ami ha jól emlékszem az előfok csövekre vonatkozik és azzal együtt illik a végfok csöveit is cserélni:
"Előerősítő csövek esetén pedig szinte kizárt, hogy észrevegyük, már csak azért sem, mert a hangerő-szabályozót feljebb tekerve automatikusan kompenzáljuk az erősítés csökkenését. "
Forrás: [link]
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!