Minőségi progresszív house / electro house számokhoz milyen VSTi-ket, effekteket, filtereket ajánlotok?
FL Studio-t használok
amik most vannak hozzá:
-alap cuccok - nem használom se a soundpackeket, se a pluginokat, kiveéve egy filtert, aminek nem jut eszembe a neve (2-es verziójú, és egy koordináta rendszerben színes pöttyök húzásával lehet különböző frekvenciájú hangokat kiemelni :D)
-egy külön letöltött effekt, nem jut eszembe a neve (clap-hez érdemes használni, jó kis darálós reverse-et csinál)
-nexus 2
-massive
-z3ta
-sylenth
-egy újabb, aminek nem jut eszembe a neve, de nem is használom, mert nem túl sokoldalú
-vec2 pack
-vec3 pack
-veh2 pack
-deadmau5 pack
ja és igen, pack-ek is még érdekelnének :D
köszi előre is
Electro/progressivehez a létező legjobb szerintem a massive és a sylenth. Szinte csak sylenthet használok. Ha erősebb wobble bass-t akarok akk massive. Esetleg FM8.
Effekthez:
ahogy írtad vagy Parametric Eq2
bár iZotope Ozone kicsit többet tud.
Amit használok:
Glitch
Tape stop
Parametric Eq
Maul
Kickstart (Sidechain-hez)/ kiválthatod Gross Beat-tel
Packek: nézd meg VES1-1, VMH1-2, VFX1-2-3
nekem ezek a kedvencek
Remélem segít :D
köszi
a glitch volt az, aminek nem jutott eszembe a neve :D
a parametric eq2-t is használom
a nem túl sokoldalú cucc: Genesis
a massive viszont sajnos egy ideje lefagy, és viszi magával az FL Studio-t, amikor ezt elkezdte, már 2 órája dolgoztam egy kb 95%-ig kész projekten (még szerencse, hogy a nagyrészét még korábban csináltam), és emlékezetből kellett újra megírnom, ráadásul az egyik legjobb vst helyett (amivel már beállítottam egy tök jó hangot) kellett találnom egy másikat, ami passzolhatna a félig-meddig elfeledett dallamhoz. kerestem a problémára megoldást, de az egyetlen, ami működik, hogy kiszedem az összes preset-et... a Massive viszont bonyolult nekem ahhoz, hogy preset nélkül épkézláb hangokat összerakjak
egyébként arra készülök, hogy szerezzek valami normális dobgépet, illetve, hogy kitanuljam normálisan a vst-ket, és a sample pack-ek és a preset-ek repülhetnek a kukába, mivel valódi saját zenét szeretnék, nempedig Manuel Schleiss remixeket, mint Chris Lawyer, aki többek között a "first beat is right on time", a "tek", meg hasonló hangokat a vengeance pack-ből szedett ki
ja és akkor már az eredeti Right on Time: https://www.youtube.com/watch?v=fJ5W74tuisk
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!