Ismertek valami jó technikát?
Kb. 2 éve űzöm itthon a gitárt, teljesen egyedül tanulok internetről, soha nem jártam gitártanárnál vagy szolfézson.
Sokan mondják, hogy tehetséges vagyok és én is úgy érzem, hogy elég jól haladok, le tudok játszani talán kicsit haladóbb zenéket is (Bohemian Rhapsody, Nothing else matters), nagyrészt, ülve, finger style-ban tanultam, most egyre többször állva és pengetővel próbálkozok. Van klassszikus, elektroakkusztikus és elektromos gitárom is. Azt mondják a hangom is jó és én szeretek énekelni is, de képtelen vagyok egyszerre a zene ütemét és az éneket tartani. Tudtok valami jó oktató videót, vagy technikát amivel ezt begyakorolhatnám? Előre is köszönöm a válaszokat! :)
Először próbáld úgy, hogy nem azt játszod gitáron, ami eredetileg van, hanem mindig csak a taktus elejét.
Pl a dal így van E moll fel-le-le fel-le, D dúr Fel-le-le fel-le.
Akkor ne ezt játszd, hanem csak pl 2 szer pendesd meg az akkordot, aztán a következőt is, amikor alapból váltani kéne. Mondjuk egy két há négy, te pedig pendes egy akkordot csak egyre és háromra, közben meg énekelj. Ha így megy, akk kezdheted bonyolítani a gitár ritmusát.
A másik verzió pedig, h olyan szinten betanulsz egy dal, h már oda sem kell figyelned, arra h mit játszasz a gitáron, miközben énekelsz. Na, de nyilván, nem ez a célra vezetőbb módszer.
Remélem érthetően sikerült fogalmaznom. Én se jártam soha tanárhoz, de én így tanulok meg egy dal, nekem bevált.
Már bocs, de nekem ezekből az jön le, hogy 2év alatt nagyon nem vagy megfelelő szinten, persze ezt az internetes gitártanulásnak lehet köszönni... Én jártam tanárhoz (pont 2 évig) és 2 hónap után tudtam, hogy mi a különbség a dúr és moll között, és az akkordok neveivel sem volt problémám. Talán még érdemes lenne egy tanárt keresned, mert a leírtak alapján nem csak az elméleti tudásod lehet nagyon hiányos, hanem valószínűleg a gitár tartása, a pengetés sem olyan, amilyennek lennie kéne.
Esetleg ajánlom, hogy próbáld meg az Eagle Eye Cherrytől a Save Tonight c. számot énekelni+ gitározni, nekem fél év után ez volt az első szám, amit sikerült énekelni és gitározni is egyszerre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!