Elhatározztam hogy szeretnék megtanulni elektromos gitáron játszani, és ebben kérnék kis segítséget?
Mentek a kezek :D
Köszi a segítséget!!
szettet nem érdemes!! mert abba,vagy a gitár jó és az erősítő szar,vagy fordítva..senkinek se szoktam ajánlani! vegyél egy gitárt,gyűjts egy kis pénzt és vegyél egy kis kombót. ha szeretnéd abba is segítek,ha most szeretnél venni..
na de a lényeg,hogy szettet NE!!
Aha értem,nem még nem most akarok venni...de nem úgy akarok venni hogy megveszem az elsőt amit találok sity-suty,aztán meg benézem mert szar,előbb utánna járok,azért megkérdezem mi a véleményed erről a szettről..mert nem tünik rossznak..bár én nem vagyok hozzá értő.
Ha már így kivegézztük a gitárt...mitkell nézzni az erősítőnél ami lényeg..gondolom ottis megvan hogy jobb/gyagyibb márkák..stb...van-e ilyen hogy adott gitárhoz adott erősítő jó? stb.
persze,egyértelműen nem azt kell megvenni,amit először meglátsz..:)
na,ez a szett pl. elég jó,mert a gitár jó a célra és az erősítő is. ez a kombó tökéletes gyakorlni. nekem van egy komoly erősítőm (egy marshall jcm fej és egy láda),de azt a nagyobb koncertekre viszem el,és van egy kombóm,amit kisebb koncertre,próbákra használok és az pont ennek a fendernek az egyik nagytestvére. szóval ez a szett akár meg is érheti..:)
nos,erősítőkről a tudnivalók..van ugye a fej+láda kombináció,azt majd akkor fogsz venni,ha már mész koncertekre,illetve nem feltétlenül mert én is szoktam menni koncertezni kombóval.
na a lényegre térve,egy erősítő vásárlásnál először a használatot kell nézni. mire használnád : koncert,otthon,próba,stb.. ha ezt tudod akkor annak megfelelő teljesítményű (watt) erősítőt vegyél. ezután igény,pénz,használat,tudás kérdésekor,eldöntöd azt,hogy kombót vagy egy fej+ládát veszel. amire itt figyelni:
-csöves vagy tranzisztororos ( ezt teljesen ízlés dolga,elmész egy hangszerboltba,kipróbálsz egy csöves és egy tranyós cuccot és akkor eldöntöd,hogy neked melyik a vevő. de ha még csak szobába akarod akkor ezekre nem kell figyelni)
-ugye kell,hogy hány wattos
-márka (amit ajánlok: peavey,laney,marshall,fender)
azt mindenképpen ajánlom,hogy mielőtt megveszed az erősítőt,próbáld ki. főleg ha használt. azért sokat segít ha kipróbálod,a csatornákat stb. de ezt se kell addig ameddig nem akarsz komolyabb cuccot venni.
u.i.: ebbe a szettbe lévő erősítő tényleg megéri!;)
Na hát néztem pár vidit,a két gityóról (Cort X1 meg a Strato.)..és valóban a Strato. keményebb szóloknál nem olyan jó,nem azt mondom rossz de tényleg "torzabb" mint pl. az X1, az X1 jobban muzsikál,néztem egy szettet X1-el is..de abban az erősítőt nem tudom mennyire jó vagy rossz...vélemény?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!