Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Lemezlovas (dj) szeretnék...

Lemezlovas (dj) szeretnék lenni. Ez az álmom. Mivel kezdjem? Hogyan vágjak bele?

Figyelt kérdés
2009. nov. 27. 22:41
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
én nem vagyok túl járatos a dj témában, de tudok tippeket adni :) amm, hány éves vagy? csak kváncsiság :) szerezz be otthon a számtógépedre egy keverő programot és először kezd kicsiben... mostmár lehet venni otthoni keverőpultot is :) kezd az iskolai bulikon, vagy a haverok partyján, ha tetszik nekik, legközelebb biztos téged fognak felkérni :) A helyi szórakozóhelyeken is próbálkozhatsz (ilyenkor nem árt a kapcsolat) sok sikert :)
2009. nov. 28. 10:06
 2/10 A kérdező kommentje:

Nah szóval: 18 éves vagyok. Iskolai bulikon már sikerült fellépni, sztem elég nagy sikerrel. A Virtual Dj programot már több mint 3-4 éve nyúzom, mivel egy komplett keverő pultra nem nagyon van zsebpénz. :S :D

Kb. ennyi!

2009. nov. 29. 18:12
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ha már itt tartasz és ilyen ügyes vagy, akkor jöhetne az OKJ-s dj tanfolyam, ott tanulhatnál a nagyoktól. Ők lehet hogy még segíteni is fognak, ha látnak benned fantáziát! Viszont a tanfolyamok 50-60ezer ft körül vannak...
2009. nov. 30. 22:33
 4/10 A kérdező kommentje:
Igen a tanfolyamokat nézegettem már! Csak itt jön az újabb kérdés...Hova? és Mennyiért?
2009. dec. 1. 19:08
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Hát azt már neked kell eldönteni, melyiket választod... De nehéz, mert nagyon sok tanfolyam van, Budapesten, de vannak vidéken is. 40-50-60 ezer ft, változó...

Sok sikert, ha belevágsz!

Egyébként milyen stílust játszol?

Ha én újjászületnék, én is dj szeretnék lenni... :)

2009. dec. 2. 22:40
 6/10 A kérdező kommentje:

Hát stílus az kábé progessive, house, meg ilyen hasonló elektronikus zene. Rnb is jöhet! ;)

Am a budapesti tanfolyamok érdekelnek, mert itt lakom a XVIII.ker. ben.

2009. dec. 3. 21:49
 7/10 anonim ***** válasza:

A progressive az nagyon jó... :)

Ha van rá keret vagy a szüleid tudnak támogatni, akkor gyerünk, és menjél el egy tanfolyamra! Sok sikert!

2009. dec. 8. 11:46
 8/10 anonim válasza:
100%
Hát figy. Először is kell egy nagyon jó hallás hozzá. Másodszor tisztába kell lenni mi az a BPM, Pitchelés... Ezek utána venni kéne otthonra egy kicsi full alap keverőt amit 5.1-es hangkártyán rádugsz a gépedre és a VDJ menüjében szétosztod a két csatornát. Ha ez mind megvan valamilyen képszerkesztővel át kéne szerkeszteni a skinedet a szerkesztés alatt értem azt h a felső hangsávot és a bpm kijelzőt lefested vagy valami. Ezek utána a vdjben ezek az értékek elfognak tünni és csak a hallásod marad. Ha így sikerül mixelned akkor nagyon jó úton haladsz. egy kicsit gyűjtögetsz egy olyan 50e-t meg is veheted az első cds lejátszóidat nem kell ilyen full extrásra gondolni egyből elég egy numark axis 4 ezeken gyakorolgatsz egy kicsit és kezdheted is az igazi pályafutásodat. Csak egy a fontos bíz magadban és menni fog. Ha kitartó vagy 1 év alatt sokat elérhetsz. :) sok sikert.
2010. máj. 24. 01:02
 9/10 A kérdező kommentje:
Vmi DJ Kontrollert tudtok ajánlani?
2010. jún. 23. 11:01
 10/10 anonim válasza:

a keverő+vdj megoldás nem olyan rossz, én is használtam még anno úgy... viszont a legújabb vdj-ben már ki lehet kapcsolni a bpm számlálót és a hanghullámot...

am. énis a tanfolyamra voksolok, vagy pedig állj be egy dj mellé tanulni, de az hosszú folyamat és a legelején csak a táskáit fogod cipelni, de sokkal többet megtanulsz mint az okj-s tanfolyamokon...

és persze a legfontosabb a kitartás... elég sok időbe telik mire kifejlődik egy olyan fajta hallásod amivel már szinte rögtön el tudod dönteni hogy az egyik szám lassabb vagy gyorsabb a másiknál.... és ezt csak rengeteg gyakorlással tudod elérni...

viszont a dj-nek áldozatokat is kell hoznia... rengeteg szabadidődet fogja elvenni a gyakorlás, új zenék és trükkök keresése, meg persze buli közben is nem szabad innod, vagy maximum nagyon keveset, mivel egy dj csak tiszta, józan fejjel tudja a maximumot hozni

2011. febr. 26. 22:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!