Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Kell szivacs a floyd rose...

Vnmber kérdése:

Kell szivacs a floyd rose tremolo alá?

Figyelt kérdés
Nemrég vásároltam egy floyd rose tremolos Cort gitárt ( KX5FR). Húrcserénél láttam meg hogy a tremolo alatt egy vékony szivacs van a testre ragasztva. A gitár hangkitartása nem a legjobb, főleg a vékony húrok hangja nagyon hamar elhal. Más márkájú floyd rose tremolos gitárokon is van szivacs a tremolo alatt? Nem lehet hogy a szivacs miatt romlik a hangkitartás?

2013. dec. 14. 16:04
 1/3 anonim ***** válasza:
atyám he! hogy befolyásolná a hangkitartást az a szivacs koma? az csak azért van ha tremolózól ne a fát b@ssza szét a fém.... meg egy ilyen olcsó gitártól ne várj csodákat, nem valami fasza hangszedők vannak benne nameg aztán az erősítő meg az effekt is beleszól ebbe a témába egy picit...
2013. dec. 14. 18:16
 2/3 A kérdező kommentje:
Azért gondoltam hogy befolyásolja a hangkitartást mivel a szivacs tompítja a rezgést,mert a tremolo a szivacson van felfektetve ezáltal elhal a hang. Az hogy olcsó gitár szerintem nagyon relatív. Én nagyon szeretem, ha még egy picit tudnám növelni a hangkitartását annak pedig nagyon örülnék.
2013. dec. 14. 18:48
 3/3 anonim ***** válasza:

Az olcsó gitár az olcsó gitár, nem igazán szubjektív dolog. Ettől az árkategóriától tényleg nem kell csodát várni, mert ez még olcsónak számít, de persze bőven jó és használható attól még. A kérdésed is kicsit hibás, mert ebben nincs floyd rose tremoló, csak floyd rose rendszerű tremoló és ez nagy különbség. Egy eredeti FR tremoló akár többe is kerülhet mint az egész gitárod, a többi meg csak floyd rose rendszerű, azaz valamilyen szinten csak utánzat ami ezt az elvet, sturktúrát használja, de ettől még lehet ugyan olyan jó (kivéve az olcsókat!)

A hangkitartáshoz annyira nem szeretnék és nem is tudnék itt érdemben hozzászólni, mert az sok mindentől függ és egy adott gitárnál már nem igazán javítható, hacsak nem kérsz meg egy hangszerészt, hogy csináljon vele vmit ha tud, de itt valószínűleg alkatrész csere lesz, vagy pl tremoló helyett fix hidasra váltás.

Amúgy ha jó megoldás neked, akkor az segíthet, ha jobban túlvezérled az erősítőt, esetleg magasabb jelszíntű pick-up csere + vagy hangosabbra állítod az erősítőd :D Ezekkel késöbb fog elhalni a hang, de ezek inkább csak kényszermegoldások lehetnek és nem is ad igazi plusz hangkitartást a gitárnak.

A tremolódnak hiába van szivacsa, attól még bele van rögzítve rendesen a testbe csavarral és nem csak a szivacshoz érintkezik, kicsit furcsa is lenne ::D

2013. dec. 15. 16:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!