Ibanez GRG270b gitár hangolása?
Figyelt kérdés
Kitakarítottam a gitárom, felhúztam a húrokat, de egyszerűen nem tudom standardbe hangolni, mert ahogy állítanám be a húrokat, mindig megfeszülnek a tremoló rugói vagy éppen elengednek, valaki eltudna látni szakmai tanáccsal? Próbáltam párhuzamoson állítani, meg úgy hogy egyik húrt meglazítom, a másik feszül közben, játszadoztam vele egy csomót de valamit biztos nem jól csinálok mert nem jutottam kb semmire.2013. okt. 6. 15:40
1/4 Shazeen válasza:
Na ok. Ez teljesen természetes, az a rohadt híd sehogy nem akar a helyére kerülni mi? Na ez egy trükkös megoldás. Ahogy elnézem akkor egyszerre cserélted le a húrokat. Ugyanolyan vastagságú húrokat raktál fel? feltételezem igen. Sajna a floyd rose rendszerű cuccok több babrálást igényelnek egy ilyen procedúra folyamán. Ha az a gond hogy mire elérnéd a rendes hangolást és mire a végére érsz a felső húrok lemennek a pincébe. Lazítsd vissza az összes húrt. A hídnál hátul a csavarokon tekerj egy kicsit befelé, kb olyan negyed fordulatot mindkét csavaron. Aztán próbáld újra behangolni. Úgy hangold hogy: tedd be a tremolókart. hangold be az E6-ost, és mikor teljesen frankó akkor rángasd meg a kart oda vissza. Ilyenkor el fog mászni, de addig hangolgasd ilyen módszerrel amíg rángatás után is teljesen be van hangolva. Így menj végig az összes húron, és addig hangolgasd amíg az összes húr rendben nem lesz. Ha be vagy hangolva és a híd vízszintben van akkor minden ok, de ha nagyon a testbe dől vagy eláll tőle akkor megint a hátsó csavarokon kell állítani. Ez egy hosszú procedúra, de csinálgasd, és rá fogsz érezni, ezt meg kell tanulni, csak türelem. ja és ha a fejnél lehúzod a húr rögzítőket akkor megint el fognak mászkálni a húrok, de ezeket a finomhangolóval már be tudod lőni. És ha legközelebb húrt cserélsz akkor egyesével cserélgesd le őket. Ezzel sok időt és fáradtságot spórolsz meg.
2/4 Shazeen válasza:
Hopp elfelejtettem még azt, hogy a finomhangolókat tekerd középállásba. És mikor már minden ok és rögzítve vannak a húrok, akkor azzal tudsz még állítani, de itt is figyelembe kell venni azt hogy ha az egyik húrt feszíted a többi lazul. És fordítva.
3/4 A kérdező kommentje:
köszönöm a választ! tudom, hogy egyesével sokkal egyszerűbb, csak elszakadt egyszerre 2 húrom is, és akkor gondoltam már leszedem az összeset, és letakarítom, amúgy most 11-es húrt raktam fel, sajna csak ez volt kéznél de majd 10-eset pakolok fel ha beszereztem
2013. okt. 6. 21:34
4/4 Shazeen válasza:
Igen sajna azt kell felrakni rá amire eleve be van állítva, különben jöhet a bíbelődés. Én vissza akarok állni 9 esre 10 esről, de még nem jöt meg a húrkészlet :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!