Szerintetek milyen elektromos gitárt vegyek? Melyik minőségi és melyik éri meg az árát?
Már több éve játszok akusztikus gitáron. Már igen jól megy, de most szeretnék valami ujjat kipróbálni. 100 000 - 150 000
forint körül akarok venni egyet. Csak érje meg.
Fixhúrlábasra gondoltam.
(Ilyen zenéket játszanák : Tankcsapda, Green Day, Nickelblack, Nirvana... meg ehhez hasonló rock zenéket.)
És megköszönném ha írnátok hozzá egy jó erősítőt is kb
50 000 HUF értékben. Előre is köszönöm :D
Esetleg valami elképzelésed van? Mert szerintem senki nemtudja eldönteni, hogy neked pl melyik forma tetszik, modellezős/csöves/tranyós erősítőt akarsz, stb..
Szóval nézzél ki pár gitárt aztán linkeld be. Talán úgy tudunk segíteni, hogy mik az előnyök és hátrányok.
Ha nem volt még villanygitárod, akkor azt javaslom, maradj az olcsóbb, 50-70e kategóriában, mivel hamarosan ki fogod nőni és nem mindegy, hogy mennyit bux az első hangszereden. Ebben az árkategóriában nem javaslom használt gitár vásárlását, mert az esetek 99%-ában azonnal szervízbe kell vinni a fejszét, ami egy fix lábas balta esetén minimum 10 pénz. Szóval a lényeg: haladj be egy hangszerboltba, ahol van bőséges választék és a kipróbálásra megfelelő "terem". Budapesten a mezzoforte üzletet javasol, ahol készséges, hozzáértő csapat dolgozik és van próbálgatásra alkalmas studio szobájuk, ahol igen sokféle erősítőn lehet tesztelni a kiszemelt áldozatot.
Jó gitározást!
Miben különbözik a fix húrlábas a tremolóstól?
Miért lenne jobb az egyik mint a másik?
Erre megköszönném a választ, hogy jobban tisztába legyek a jelentőségükkel.
Floyd rose-nál a húrozás bonyolultabb mint a fixhúrlábasnál. Ez hátrányt jelenthet, de kárpótol a visító hang amit ki tudsz belőle rángatni. Technikás, gyors szólóknál előszeretettel használják sokan. Én a fix húrláb híve vagyok, könyebben cserélhetőek a húrok, az olcsóbb floydal szerelt gitárokkal szemben jobban tartja a hangolást a fix húrláb.
A felsoroltak közül szerintem a Cort a nyerő, ha tényleg tremolot szeretnél. Ha viszont szeretnél egy nagyon jó fixhúrlábas gitárt ilyen áron, akkor tessék: [link]
Nekem KX5 van, az a KX Customnak a kistestvére :)
utóirat: rock/metál-ban mozgok, és még egyszersem hiányoltam a tremolot!
Kösz a magyarázatokat :D nem akarok feltétlen termolósat...
szerintem akkor inkább fix húrlábasat veszek :D köszönöm a segítséget ;)
ÉS még egy dolog... Vásárlás után húrt cseréljek, vagy minőségit adnak mellé?
u.i : Kösz a linkeket jó kis szerkezet :D
Tényleg és hány wattos erősítő kellene hozzá? 20, 40?
Igazából csak haveroknak vagy magamnak játszok házban, szabad térben nem nagyon. A 20 wattosnak mekkora a hangja?
Húrt érdemes lecserélni, én amint megvettem az elektromos gitáromat, azonnal lecseréltem. Az én gitárom boltba kiállított darab volt, amit ki lehetett próbálni, és kitudja hány hónapos húrok voltak. Amint kipróbáltam tudtam, hogy ez lesz az én hangszerem, de máris vettem mellé egy húrkészletet. Húrokról annyit, hogy különböző vastagságúak vannak. Amit általában standard E hangoláshoz használnak előszeretettel az: 9-es vagy 10-es, bár láttam már 11est is de az eléggé ujjreszelős lehet. Márkák pedig: Ernie Ball(személyes kedvencem), vagy D'Addario.
Erősítőről annyit, hogy ne spekulálj baromságokkal, egyből vegyél egy normálisat, amit nem fogsz megunni. Pl: Line6 Spider IV 15-öt. Ez 15 wattos, 30k körül van az új ára(a válasz igen, megéri!). Modellezős erősítő, nagyon sokmindent tud, nézzél youtubeon videókat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!