Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Dobolni szeretnék, érdemes...

Dobolni szeretnék, érdemes belevágnom?

Figyelt kérdés

Először is szerintetek nem túl késő elkezdeni 18 évesen? 9 évet szintetizátoroztam, de igazából mindig érdekeltek az ütős hangszerek, 2 éve beatboxolgatok is, és most szeretnék elkezdeni dobolni. Ha érdemes még belevágni, szerintetek próbálkozhatok egyedül, vagy mindenképp jó lenne tanárnál kezdeni? Kezdéshez milyen felszerelést tudnátok ajánlani, amit azért egykét évig lehetne használgatni. Nem akarok nagyon alapot, amit fél év után cserélhetek!

Előre is köszi a segítséget!

2009. nov. 20. 22:20
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Nekem 15 évesen is azt mondták, hogy késő. De 1 év hobbigitározáson kívül semmi zenei tapasztalatom nem volt. Aztán végülis elkezdtem, magamtól tanultam, és már egész jól megy. Augusztusban volt 1 éve, hogy dobolok. Ha jó a ritmusérzéked, akkor szerintem belekezdhetsz, de próbáld ki magad előtte (ha van dobos ismerősöd, játsz kicsit az ő cuccán).

Nekem egyébként Magnum szerkóm van, használtan vettük 1 évesen, de még mindig tökéletesen működik (bőröket persze cseréltem rajta Remo-ra). Azt hiszem egy ilyen cájg újonnan 80ezer forint körül van.

2009. nov. 21. 12:47
 2/6 anonim ***** válasza:
Én 17 vagyok lassan, kicsit kevesebb mint 1 éve kezdtem gitározni, autodidakta módon tanulok, meg haveroktól meg minden :D és nagyon jól megy. Annyira hogy már együttesben játszok, ahol mitaggyisten xd nincsen dobosunk, és úgy került hogy én dobolok nulla dobolási alappal, 3-4 alkalommal doboltam eddig én, már el tudom játszani a smells like teen spiritet dobon... azt hiszem 1 éven belül a dobolás is jól fog menni... szóval szerintem nem nehéz, sose késő, ha van zenei érzéked akkor gyorsan fogsz haladni. Egyébként a beatboxolás a rendes dobolástól nagyon messze van xd ég és föld...
2009. nov. 22. 15:44
 3/6 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, azt hiszem belefogok, meglátjuk mi lesz belőle. Mindenesetre valószínűleg kipróbálom magam valahol, mielőtt befektetek egy felszerelésbe.
2009. nov. 22. 18:53
 4/6 anonim ***** válasza:

Szevasz!

Én 18 évesen kezdtem el itthon,merő érdeklődésből,és szorgalmi feladatból dobtémákat gyakorolgatni,sok időbe telt mire ráéreztem a dolgokra,és kialakult az a minimális koordináció amivel már tovább lehet lépni.

Saját cuccom nem volt,sőt még próbálgatás erejéig se jutottam egynek a közelébe se,mert az ismerősi köreimben a dobolás nem létezik.

De aztán 21 évesen megvettem az első cuccot,és belevágtam.

Nem volt cash,meg bizonytalan is voltam,így egy Amati-t vettem potom 35 rongyért,amit szépítgettem,fejlesztgettem,és soha nem hagyott cserben,és a hangja is elfogadható volt.

Elég gyorsan tudtam fejlődni,tehát szerintem ez nem korfüggő ha csak nem Buddy Rich-t akar faragni magából valaki.

Sokat fejlődtem,és mások szerint is remekül játszottam,még mindig csak egy kis szeletébe kóstoltam bele a dobolásnak,mint műfajnak,szóval a határok tágak.

Viszont kezdőként minimális tudással nem érdemes rögtön dobcuccba fektetni,hanem inkább egy jó gumilapba.

saját tapasztalat,csendes,bármikor elő lehet kapni ha eszedbe jut valami,olcsó,kis helyen is elfér.

Persze nem ugyanaz az érzés mint egy rendes cucc,de segít fejleszteni az ütéstechnikát,és rengeteg dolgot meg lehet rajta tanulni,anélkül hogy másokat zavarnál egy hangos nagy cuccon való szerencsétlenkedéssel.

Természetesen ha van gumilap,akkor mellette érdemes elmenni időnként valahova,valakihez,ahol rendes cájgon is próbálgathatod magad.

A dobtanár meg másodlagos kérdés,én soha nem jártam,a zene elemzésével és kísérletezéssel ugyanazt magamtól is megtanultam,persze vannak dolgok amiket jó ha elmagyaráznak,megmutatnak. Például a fillek,poliritmia és társai.

2009. nov. 23. 20:21
 5/6 anonim ***** válasza:
na hogy haladsz? :)
2010. nov. 6. 16:19
 6/6 anonim ***** válasza:

Szerintem érdemes elmenni egy jó dobtanárhoz. De NE ZENEISKOLÁBA!!!!!!!

Én 2 éve dobolok és nagyon jól haladok. De nehéz elkezdeni, ha nincs tanárod, és az alapok nagyon fontosak!!!!

2010. nov. 13. 13:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!