Hogyan lehet megtanulni a kottákat?
Üdv,
Van valami jó módszer amivel (gyorsan) meg tudom tanulni egy-egy dalnak a kottáját?
Hát gyerekes módszer, és így nem fogsz tudni megtanulni kottát olvasni, de ha fölé írod a hangokat akkor hamar megjegyzed eljátszani a dalt.
Vagy tanuld meg, hogy melyik vonalon és melyik vonalköznél milyen hang van
Remélem segítettem. :)
Nem igaz! A zene az egy hálátlan dolog, és azt ha nem gyakorlod elvész!
Ezért is mondják a zenészre hogy művész, mert neki keményen kell gyakorolnia napi szinten. Kőművesre nem mondják hogy művész, de nem is láttam kőművest aki otthon az udvarba azért rakná a kéményeket, hogy el ne felejtse. Kotta nem fog magától a fejben maradni! Soha! Lesz amelyik jobban fog derengeni, lesz amelyik kevésbé, de ha nem játszod napi szinten, nem gyakorolsz eleget, akkor bizony elszáll. Mikor egy zongorista koncertre készül, előtte komolyan felkészül hetekkel, hónapokkal a darabból. Így mondhatni a kotta a fejében lesz, de igaziból inkább az ujjai alatt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!