Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Miket vegyek figyelembe...

Miket vegyek figyelembe elektromos gitár vásárlásnál?

Figyelt kérdés

Télen akarok venni egy fasza elektromos gitárt.

Death metal, talán Nu metal stílust akarok játszani majd vele, körülbelül 75.000 Forintot szánnék rá. Túl sokat nem értek az elektromos gitárokhoz, eddig csak klasszikusom volt, egy lehetőleg szakértő le tudná írni, hogy mi az amiket figyelembe kell vennem gitár vételkor?

2013. nov. 16. 23:57
1 2 3 4
 21/31 Shazeen ***** válasza:
Ezt olvasd el hasznos! [link]
2013. nov. 18. 13:20
 22/31 A kérdező kommentje:

Utóbbinak köszönöm a linket!

gyalogosnak mondom (és köszönöm szintén), hogy youtuben meg szoktam hallgatni hogy melyiknek milyen a hangzása.

Átgondolom a dolgokat.

2013. nov. 18. 16:22
 23/31 anonim ***** válasza:

A youtube-os hangzás nézegetést azért nem tartom jó támpontnak, mert marhára nem mindegy milyen gitáros, milyen erősítővel, milyen effektet használva tudja azt a hangzást, főleg ha metálról beszélünk. A felvétel minőségéről ne is beszéljünk. Ezek olyan dolgok, amik pont olyan kicsit tudnak csalni az egészen, ami éppen elég ahhoz, hogy ne legyen objektív.

Kérdező, akkor jársz a legjobban, ha személyesen elmész egy hozzáértővel és kipróbáljátok a gitárokat és úgy választotok.

2013. nov. 18. 17:17
 24/31 A kérdező kommentje:
Rendben, régen apám is elektromos gitározott, szerintem ő is tud segíteni, vagy ha nem, a gitártanár biztos tud..
2013. nov. 18. 17:32
 25/31 benjamin110 ***** válasza:

Játszottam már undorító hangú Jacksonon, óvatosan.

Ibanezt nem szabad venni 400e ft alatt,

7 húrost nem nagyon ajánlom, főleg kezdő kezébe, nem sok értelmét látom, le kell hangolni C-re aztán csóókolom...

Cortot kell nézegetni szerintem is.

2013. nov. 19. 00:41
 26/31 Shazeen ***** válasza:
Én 120 ért vettem Ibanezt. RG1570 baj? Most kb olyan 300 körül mozog :)
2013. nov. 19. 14:11
 27/31 A kérdező kommentje:

Veszek egy olcsóbb gitárt, 50 körül, azon tanulok majd, aztán az idő teltével mikor érteni fogok hozzá veszek egy jó gitárt, most így belátom, hogy még nem tudom milyen gitár lenne jó nekem.

Ja és erősítőből meg az elektromos gitárhoz kellő dolgokból is először valami olcsóbbat vegyek, vagy abból lehet már komolyabbat venni?

2013. nov. 19. 19:05
 28/31 anonim ***** válasza:
Otthoni gyakorláshoz egy 15-20 W-os erősítő is bőven megteszi. Ha odáig jutsz, h koncertezel, oda kell majd egy komolyabb, de az még nem most lesz :)
2013. nov. 19. 19:17
 29/31 A kérdező kommentje:
Rendben köszi :D Hát igen, az meg még odébb lesz.. :DD
2013. nov. 19. 20:46
 30/31 anonim ***** válasza:
Tranyósból, modellezősből vehetsz akárhány wattosat, de csöves erősítőből otthonra értelmetlen öt wattól nagyobb teljesítményű. Az is lebontja a szomszéd házat is)
2013. nov. 20. 08:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!