Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Miket vegyek figyelembe...

Miket vegyek figyelembe elektromos gitár vásárlásnál?

Figyelt kérdés

Télen akarok venni egy fasza elektromos gitárt.

Death metal, talán Nu metal stílust akarok játszani majd vele, körülbelül 75.000 Forintot szánnék rá. Túl sokat nem értek az elektromos gitárokhoz, eddig csak klasszikusom volt, egy lehetőleg szakértő le tudná írni, hogy mi az amiket figyelembe kell vennem gitár vételkor?

2013. nov. 16. 23:57
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
0%
arra figyelj, hogy használtat vegyél :D
2013. nov. 17. 08:23
 2/31 anonim ***** válasza:
100%
Olyat vegyél, amin dupla (humbucker) pickup van! Az általad leírt stílusokhoz az jobban illik, mert vaskosabb, erősebb hangja van. Mindenképpen próbáld ki, mielőtt megveszed, h pontos-e a bundozása, normálisan mozognak-e a hangolókulcsok, jó-e rajta játszani! A hangzás egyébként nem annyira magától a gitártól függ, inkább a húroktól, az erősítőtől és az effekttől.
2013. nov. 17. 09:29
 3/31 A kérdező kommentje:

Mivel még nem volt elektromosom hiába nézem meg mielőtt megveszem, nem fogom tudni, hogy az jó-e vagy nem, viszont apám ismer egy gitár tanárt akinek van egy gitár üzlete is, ő majd tud segíteni ebben.

Használtat meg nem veszek :P

2013. nov. 17. 13:14
 4/31 anonim ***** válasza:
akkor annyival szarabb gitárt kapsz :P
2013. nov. 17. 13:15
 5/31 A kérdező kommentje:

Használt gitárral meg átbszhatnak bármikor...

Egyébként ez jónak tűnik:

[link]

2013. nov. 17. 13:21
 6/31 anonim ***** válasza:
azt nem írtad, hogy 7húrost akarsz:D ez egész korrekt, bár túl sokat nem kell várni tőle
2013. nov. 17. 13:27
 7/31 anonim ***** válasza:
Az Ibanezt mindenki dicséri, sztem jól jársz vele.
2013. nov. 17. 13:34
 8/31 anonim ***** válasza:

Ez az Ibanez a "tökjó, már bárkinek lehet villanygitárja ócsón" kategória oszlopos darabja. Gondoljuk azt is hozzá, hogy hét húros esetén az ár kicsit módosul, viszont a fix híd ebben a kategóriában inkább pozitív, mint elrettentő jelenség. Olyan "nagy szám" hangot nem lehet várni a gitártól, de kezdésnek megfelel. Ha hangzásokat szeretnél tesztelni, javaslom az alábbi linken fellelhető infókat és hangzásokat nézd át: [link]

Használt, kontra új vásárlásról annyit, hogy többnyire egy használt gitár megvásárlása után az első dolog, hogy síkoltatni-profilíroztatni kell a bundokat, ami minden költséget beszámítva legalább 12-15e Ft.

Nagyobb értékű cuccnál, ha jó a vétel, talán ezt érdemes bevállalni, de ebben a kategóriában meggondolandó a használt vásárlása. Jó zenélést!

2013. nov. 17. 15:01
 9/31 anonim ***** válasza:
először is az ibanez jó gitár de ennek a márkának is csak a magasabb ár kategóriája képvisel JÓ színvonalt. szerintem ebben az árkategóriában Cort kellene vegyél mivel ez a legjobb gitár ebben az árkategóriában vagy ott van a jackson ami megint egy metál rock gitár. ha pontos tipust kérsz írj nyugodtan írok párat.!amúgy szerintem is használtat vegyél. csak figyelj arra ,hogy a használt gitár se legyen egy roncs .! ÉN HASZNÁLTAT AJÁNLOK/MONDOK INKÁBB !
2013. nov. 17. 15:13
 10/31 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, majd szétnézek más márkáknál meg benézek a gitáros üzletébe akiről írtam. Jacksonról is jókat hallottam, viszont Cortra sok helyen írják, hogy gagyi.
2013. nov. 17. 15:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!