Miket vegyek figyelembe elektromos gitár vásárlásnál?
Télen akarok venni egy fasza elektromos gitárt.
Death metal, talán Nu metal stílust akarok játszani majd vele, körülbelül 75.000 Forintot szánnék rá. Túl sokat nem értek az elektromos gitárokhoz, eddig csak klasszikusom volt, egy lehetőleg szakértő le tudná írni, hogy mi az amiket figyelembe kell vennem gitár vételkor?
#12 vagyok
*használtan helyett újonnan akartam írni, bocs
75 ezer forintért vadiúj 7 húros gitár eléggé kapufa.
Ennyiért használtan kaphatsz egy jobb 6 húrost, azzal is tökéletesen lehet death metalt játszani.
Köszönöm a sok hasznos választ, szóval, ha olyan gitárt akarok ami tényleg jó, akkor 100.000 felett nézzem az árakat? Mert akkor inkább gyűjtöm tovább a pénzt és veszek később egy olyat, ha már gitárt veszek olyat akarok ami tényleg jó.
Ja, és tudnátok mondani jó márkákat, és hogy melyik milyen? Néhánynak utána tudtam nézni, de azokról se találtam túl sokat, ilyenekre gondolok, mint milyen árban melyik márka ajánlott, miből jobbak, mint a másik, például olvastam, hogy az Ibanez speciális berakásokat használ, és mindig fejlesztenek valamin, stb... ilyenekre gondolok, ha valaki még ebben tudna segíteni annak örülnék. :)
"Ibanez speciális berakásokat használ, és mindig fejlesztenek valamin, stb.."
Ez kb a világ legnagyobb baromsága.
Semmilyen speciális berakást nem használnak és minden cég mindig fejleszt valamin, különben lehúzhatnák magukat a wc-n.
Első gitárnak bőven jó lesz egy 75 ezres gitár, úgy sem az lesz a végső hangszered, csak ennyiért nem érdemes újat venni, mert használtan már jók is vannak.
Wikipédián olvastam ezeket a "baromságokat".. Ezért kérdeztelek titeket, mert abban nehéz megbízni.. :D
Nem tudom, én nem vagyok az a féle, hogy "ez a gitár jó kezdő gitár lesz, úgyse ez lesz a végső gitárod". Olyat akarok venni, hogy később ne nagyon kelljen újat vennem, 15 éves vagyok, olyan hamar nincs meg a pénz egy gitárra.. De amúgy a gitár alkatrészeit lehet cserélgetni, például a hangszedőt meg ezeket, ugye? Hogy ha olyan gitárt veszek ami kezdésnek jó, akkor ne új gitárt kelljen venni, csak azt felújítani.
"Wikipédián olvastam ezeket a "baromságokat".. Ezért kérdeztelek titeket, mert abban nehéz megbízni.. :D"
Wikipediát 13 éves vérpistikék is szerkeszthetik és nem tudsz róla, ahogy ide is írhatnak ugyanazok és szintén nem tudsz róla.
"Nem tudom, én nem vagyok az a féle, hogy "ez a gitár jó kezdő gitár lesz, úgyse ez lesz a végső gitárod". Olyat akarok venni, hogy később ne nagyon kelljen újat vennem, 15 éves vagyok, olyan hamar nincs meg a pénz egy gitárra.."
Nem az a baj, hogy nem lesz elég jó.
Az a baj, hogy 15 éves vagy és első gitárod lesz. Egyrészt fogalmad sincs, hogy mi az ami neked kell, valamint az ízlésed is rengeteget fog változni.
Megvehetsz most egy 600 ezres ESP-t is, ami nagyon nagyon jó metálgitár, de attól még simán lehet, hogy rá jössz 4 év múlva, hogy neked csilingelő strat hang kell és b#szhatod az ESP-det, amit eddig kb csak a kisszobában használtál. Fölösleges, hidd el, tényleg.
"De amúgy a gitár alkatrészeit lehet cserélgetni, például a hangszedőt meg ezeket, ugye? Hogy ha olyan gitárt veszek ami kezdésnek jó, akkor ne új gitárt kelljen venni, csak azt felújítani."
Lehet cserélgetni mindent, csak általában nem érdemes. Ha valamit kicserélsz jóra, a többi még szar marad. Ha mindent kicserélsz meg ugyanott vagy, mintha vettél volna egy másik gitárt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!