Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Milyen eszköz kell ahhoz,...

El Golfo kérdése:

Milyen eszköz kell ahhoz, hogy (elektromos gitár) az erősítőn el lehessen menteni előre beállított hangzásokat?

Figyelt kérdés
Tehát mondjuk van egy bandának 10 saját zenéje. Az 1. mondjuk egy bluesosabb hangzású, a 2.inkább egy AC/DC hangzás, a 3. egy Guns & Roses...stb. Élőben az nem működik, hogy szaladgálok az erősítőhöz állítgatni. Hogy működik ez? Mi kell hozzá?

2013. nov. 12. 21:02
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
"Ha sok a torzìtás lejjebb kell venni a hangeröpotin..." Ezt a baromságot! Szòlòknál, finomabb daloknál ez tènyleg hatásos, de amikor izombòl kell tolni egy Ac/Dc riffet, ott idenis ki kell tekerni a hangeröpotit egy megfelelö sound beállìtása után. Teljesen máshogy szól az, amikor full higain torzitásnál visszaveszūnk a hangeröböl a gitárunkon, Avagy egy eleve egy beállìtott drive-ot játszunk csonthangerön.Az elsö szánalmasan vèkony,dadogò soundot eredmènyez....Az meg vègèrvènyesen egy elmaradott öskövūlet, hogy csakis a csöves erlösìtö èr valamit. Nyugodtan nèzz körūl a digitális piacon, ès ha sok kūlönbözö hangzást akarsz használni, bátran nèzz körūl multi tèren. Nekem pl Vox Tonelabe SE van, ami egyben egy csöves elöerösìtökènt is funkcionál, ès sosem vallottam szêgyent vele...
2013. nov. 13. 10:05
 12/18 anonim ***** válasza:

"Az meg vègèrvènyesen egy elmaradott öskövūlet, hogy csakis a csöves erlösìtö èr valamit. Nyugodtan nèzz körūl a digitális piacon, ès ha sok kūlönbözö hangzást akarsz használni, bátran nèzz körūl multi tèren. Nekem pl Vox Tonelabe SE van, ami egyben egy csöves elöerösìtökènt is funkcionál, ès sosem vallottam szêgyent vele..."

Egy szóval sem mondtam, hogy csak a csöves erősítők érnek valamit, de önmagában egy line 6 spider IV sem fog úgy szólni, ahogy pl. egy harmad annyiba kerülő laney cub 8.

Persze az már megint csak más, ha előerősítőnek használsz egy elektroncsöves multit, azzal már sokkal inkább állnék ki színpadra!

2013. nov. 13. 13:04
 13/18 anonim ***** válasza:
Ok, megkövetlek, teljesen igazad van. Nem volt szándèkomban senkit sem megsêrteni, kicsit tùlhevūlt vagyok, ha gitárról meg cuccról van szó, ès persze nem mindig van igazam. De senkit nem akarok soha megbántani.
2013. nov. 13. 20:27
 14/18 anonim ***** válasza:
Igen, velem is ugyanez a helyzet.:D
2013. nov. 13. 21:36
 15/18 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat mindenkinek, de még valami nem tiszta:

Ha mondjuk 10 olyan nóta van amik nem ennyire külömböző hangzásúak, akkor csak pedálokat használnak? Tehát mondjuk egy AC/DC ahol zömmel minden számnak hasonló a torzítása, de azért mégsem ugyan az, itt több a gain, ott kevesebb...stb. Ilyenkor mit csinál a gitáros?

2013. nov. 13. 21:43
 16/18 anonim ***** válasza:
Ez azért nem ilyen egyszerű, hogy meg van adva pl. xy-n a magas 3órára legyen tekerve... Nagyon sok múlik a koncerthelyszín akusztikáján, ezért sehol sem pontosan ugyanazokat a beállításokat alkalmazzák. Egyébként meg nem "csak" pedálokat használnak egy koncerten. előfoktól kezdve a különböző keverő pultokon át a di boxokig van ott minden. És minden számhoz ún. külön presetet állítanak be. El sem tudod képzelni milyen meló egy ilyet összerakni!
2013. nov. 13. 23:04
 17/18 anonim ***** válasza:

Pont errõl pofázok, hogy koncerten ez nem számít.

Beállítanak egy jó hangzást (jellemzõen több torzítással, mint lemezeken általában) és azzal játszanak mindent.

Most komolyan gondolod, hogy mert Highway to hell után Hells Bells játszák azon fog aggódni, hogy jajj, a torzítást vegyem eggyel lejjeb, a magasat meg féllel.feljebb?

Rohadtul nem számít, pont attól lesz érdekes a koncert, hogy másképp szól, mint lemezen.

Az meg amit elõttem írtak, hogy minden számra más presetet állítanak a komplett rendszeren... Hát hatalmas baromság, látszik, hogy sosem járt még koncerten.

2013. nov. 14. 06:58
 18/18 anonim ***** válasza:
Igazad van előző, nem a preset szót kellett volna használnom. És nem egy koncerten voltam már... Én arra gondoltam, hogy koncert előtt a gitáros végig játssza a számok különböző részeit egy "alapbeállítással", és ilyenkor finomítanak rajta. Na ezt a háttérben dolgozó emberek felszokták írni, ugyanúgy, ahogy azt is, hogy melyik számhoz melyik gitár kell stb... Csak kicsit sokat guitar rigeztem, onnan maradt meg ez a preset szó:D... Na de az a lényeg, hogy koncert közben általában a gitáros már csak a pedálokon szokott állítani meg ha kell csatornát vált az erősítőn.
2013. nov. 14. 10:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!