Milyen eszköz kell ahhoz, hogy (elektromos gitár) az erősítőn el lehessen menteni előre beállított hangzásokat?
"Az meg vègèrvènyesen egy elmaradott öskövūlet, hogy csakis a csöves erlösìtö èr valamit. Nyugodtan nèzz körūl a digitális piacon, ès ha sok kūlönbözö hangzást akarsz használni, bátran nèzz körūl multi tèren. Nekem pl Vox Tonelabe SE van, ami egyben egy csöves elöerösìtökènt is funkcionál, ès sosem vallottam szêgyent vele..."
Egy szóval sem mondtam, hogy csak a csöves erősítők érnek valamit, de önmagában egy line 6 spider IV sem fog úgy szólni, ahogy pl. egy harmad annyiba kerülő laney cub 8.
Persze az már megint csak más, ha előerősítőnek használsz egy elektroncsöves multit, azzal már sokkal inkább állnék ki színpadra!
Köszi a válaszokat mindenkinek, de még valami nem tiszta:
Ha mondjuk 10 olyan nóta van amik nem ennyire külömböző hangzásúak, akkor csak pedálokat használnak? Tehát mondjuk egy AC/DC ahol zömmel minden számnak hasonló a torzítása, de azért mégsem ugyan az, itt több a gain, ott kevesebb...stb. Ilyenkor mit csinál a gitáros?
Pont errõl pofázok, hogy koncerten ez nem számít.
Beállítanak egy jó hangzást (jellemzõen több torzítással, mint lemezeken általában) és azzal játszanak mindent.
Most komolyan gondolod, hogy mert Highway to hell után Hells Bells játszák azon fog aggódni, hogy jajj, a torzítást vegyem eggyel lejjeb, a magasat meg féllel.feljebb?
Rohadtul nem számít, pont attól lesz érdekes a koncert, hogy másképp szól, mint lemezen.
Az meg amit elõttem írtak, hogy minden számra más presetet állítanak a komplett rendszeren... Hát hatalmas baromság, látszik, hogy sosem járt még koncerten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!