Mi van egy töltőben?
A teljes kérdés így szól:
A mobiltelefonok töltőjét, a laptopok adapterét az elektromos hálózatra csatlakoztatjuk, ha fel akarjuk tölteni a bennük lévő akkumulátort. Az akkumulátor azonban egyenáramú áramforrás. nézz utána, milyen elektromos eszközöket tartalmaznak és hogyan működnek ezek a töltőberendezések!
Ezt értem, de egész pontosan milyen eszközökkel?
Én transzformátorra gyanakszom, de nem vagyok benne biztos és nem tudom, van-e valami más is.
Kapcsoló üzemű tápegység.............
Legtöbb esetben semmi komoly.
Egy táp van benne, a megfelelő feszültségre, és áramra beállítva. Ezerk igazából nem is töltők,mert a töltés végét maga az adott eszköz végzi a legtöbb esetben. Pl telefon.Amikor a telefon szoftvere érzékeli a max töltöttségi szintet, leválaszt.A töltő ugyan úgy adja le a feszültséget, de akksihoz már nem jut el.
Ha érdekel mi is van benne, szedj szét egyet.
Szétszedtem egyet, ezeket találtam:
-pár dióda
-egy kupac kondenzátor
-egy transzformátor
-és egy rakat ellenállás
Igazából ezekre a konkrét eszközökre voltam kíváncsi, hogy miért tudok váltakozó áramerősségű áramforrással feltölteni egy egyenáramú akkumulátort, erre már rájöttem az eszközökből...
diódából lehet egyenirányítót készíteni.
Trafó végzi a fesz csökkentését.
Kondenzátorok szűrést végeznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!