Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Rockerek! Ez szerintetek sem...

Rockerek! Ez szerintetek sem "rockerség"?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy most meg fogom kapni, hogy midnek foglalkozom ilyen jellegű problémákkal, de már tényleg érdekel, hogy ez általános vélekedés-e, vagy csak az ismerősöm gondolja-e így.

Szóval én ilyeneket hallgatok: Bon Jovi, Beatles, The Sweet ('70-es évek), Beatles, Rolling Stones, a '60-as és '70-es évek zenéi (sok zenekar, amelyektől csak néhány dalt szeretek), Status Que, Queen, Mötley Crüe, Aerosmith, Nickelback, '80-as évek glam metalja mindenféle zenekarokkal, Iron maiden, stb. Egy barátnőm miatt, aki nagy rajongója, még Adam Lambert-számok is tetszenek, meg Avril Lavigne első 2 albuma, bár ő nem a legjobb, vagy esetenként Green Day is belefér. Én rockernek tartom magam, de azért elismerek és szeretek pop előadókat, mint amilyen Pink vagy Mika, vagy akár régebbiek, pl.: a Duran Duran, stb. A lényge, hogy egy ismerősöm megkérdezte, miért öltözködöm rockernek (nem ilyen mai tiniknél menő emo formában, vagy nem tudom, meg azért úgy, hogy közben csinos is legyek), mert szerinte azoknak "kell" így öltözni, akik olyasmit hallgatnak, mint ő thrash metalt, Kornt, Lordit (utóbbit én is szeretem), Mansont, Nightwisht, stb. Mondtam neki, hogy a '80-as évek glam metalja is metál, csak egy másik kategória, erre rávágta, hogy az olyan régi zene. (Nem új, de kit érdekel.)

Tényleg nem gondoljátok arról, aki a fent felsoroltakat hallgatja, hogy rocker? Azt már mástól is megkaptam, hogy aki Bon Jovit hallgat, az nem is rockzenét hallgat.

2013. nov. 12. 16:14
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
Bocsánat az elgépelésekért, és amikor másodszor a Beatlest írtam, akkor Clasht akartam igazából. De ezek csak példák, ennél több dolgot szeretek, csak most hirtelen ennyi jutott eszembe, bár ahogy elnézem, pont a régieket sikerült felsorolni. A modern zenét is szeretem.
2013. nov. 12. 16:16
 2/12 anonim ***** válasza:

Szerintem a rockerség egy borzasztóan tág fogalom, én azt mondom, ha annak érzed magad, akkor az vagy. Szerintem nem kötelező trash metalt hallgatni ahhoz, hogy jogod legyen felvenni egy bakancsot vagy valami. Van a rockereknek egy rétege, aki minden lightosabb, kicsit poposabb hangzású vagy éppen új előadóra rávágja, hogy "nem valódi rock, szégyen, borzalom".

Én is hasonlóakat hallgatok mint te, nem nagyon vagyok oda a nagyon "erőszakos" hangzású zenéért, de néha szeretem. Finomabb embernek tartom magam, és a rock alfajai között sikerült megtalálnom a nekem tetszőket is. Az öltözködésemben pedig nem feltétlenül köszön vissza a zenei ízlésem, sokat hordok ruhát, sminkelek, de közben fel van nyírva a hajam, hordok bandás pólókat, stb. Egyszer azt mondák, a "rocker bakancsom" teszi menővé a lányosabb, elegánsabb ruhámat. :)

És az se törvényszerű, hogy aki metált hallgat az már úgy is néz ki, ismerek pár ember, akiről meg nem mondanád, milyen zenét szeret.

Annyit tartok íratlan szabálynak az ügyben, hogy ne hordd olyan banda pólóját, akit nem ismersz, bár szerintem ez magától értetődő.

De egyébként úgy öltözz ahogy akarsz, és azt hallgass, amit akarsz! :)

2013. nov. 12. 17:13
 3/12 anonim ***** válasza:
68%

Bon Jovi,Mötley Crüe,Def Leppard meg az ilyenek rendben vannak D:

avril meg lambert miatt viszont meglincselne pár Iron Maiden fan xdxd

Ezt elég nehéz lenne megmagyarázni mi számít valódi metálnak,pl a Korn egyáltalán nem tartozik rock fajtához,dob gitár ellenére sem.Nem tudom miért egyszerűen ratyi pop együttes akik metált szeretnének játszani, ilyen az összes mai ratyi pózer tini banda,black veil,asking $zar stb..

2013. nov. 12. 18:08
 4/12 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

"Annyit tartok íratlan szabálynak az ügyben, hogy ne hordd olyan banda pólóját, akit nem ismersz, bár szerintem ez magától értetődő."

Ebben teljesen igazad van, én is így gondolom, és meglepődtem rajta, hogy mennyien nem.

Avril, Lambert pár számát szeretem, de Avril, az az igazság, nagyon-nagyon gáz mostanság, és a hangterjedelme sem olyan nagy.

Én is úgy öltözködöm, hogy közben sminkelek, próbálok elegáns lenni, és igyekszem mindig valami színt vinni a dologba, hogy ne csak fekete legyen.

Egyébként van olyan ismerősöm, akiről tényleg senki nem gondolná, milyen zenéket hallgat, ahogy az első is mondta,.

2013. nov. 12. 18:51
 5/12 anonim ***** válasza:
48%

Igen,az egy kicsit tényleg fura,h avrilt hallgatsz és a Maiden-t is szereted...de szerintem nincs veled semmi baj,úgy oltozkodsz ahogy akarsz,szard le magasrol mások véleményét

12 éves IRON MAIDEN FAN lány

2013. nov. 13. 20:26
 6/12 A kérdező kommentje:
Avrilt 11 évesen hallgattam, és a gyerekkor dalai valahogy megmaradnak. Mint a Hupikék. :D De csak azt a 2 lemezt szeretem valamelyest, amelyik akkor volt aktuális.
2013. nov. 14. 21:16
 7/12 anonim ***** válasza:
Hehe, Kérdező. Én anno a zenei pályafutásom a Cyrus lánnyal indult. Na, most akkor egy köcsög vagy? :D
2013. nov. 15. 16:17
 8/12 anonim ***** válasza:
Első válaszoló vagyok, az én pályafutásom a High School Musicallel kezdődött, még csak nem is szégyenlem :D Pár napja néztem a CD-met (naná, hogy volt HSM cédém is) és még emlékszem minden dal szövegére. :)
2013. nov. 15. 17:20
 9/12 anonim ***** válasza:
Én azt gondolom hogy ettől függetlenül lehetsz rocker. Nem az a rocker aki csak rockot hallgat és más néha néha szóba sem jöhet hanem szerintem az aki ha ki kellene választania mondjuk 15 dalt a kedvencei közül akkor abból legalább 14 rock dal lenne. az hogy meghallgatsz néha másokat és elismersz egykettőt nem bűn. Ettől még lehet egy adott zenei és öltözködési stilusod.
2013. nov. 17. 16:38
 10/12 A kérdező kommentje:
Én is úgy gondoltam alapvetően, ahogy az utolsó. Köszi midnenkinek a válaszokat! Nekem a HSM kimaradt, és Cyrus is egyébként. :D
2013. nov. 17. 19:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!