Gitárosok! Gitártab olvasás, gitártab jelölések?
És szerinted az évekig tanulandó gitáros technikákat itt fogjuk neked pár kommentben leírni?
Menj el egy tanárhoz, pár év alatt megtanulhatod.
Ebben a technika is benne van.
Ha nem világos, akkor írj priviben nekem, és megpróbálom neked megfogalmazni a trükköket - meg amit tudni szeretnél.
(Egyébként nem szükséges tanárhoz menned, én is mindent youtube-ról tanultam meg - másfél éve gitárok, fél éve elektromos gitáron)
slide (csúsztatás): így jelölik: pl.: 5/7 azt jelenti, hogy az 5. bund-ot megpengetve átcsúsztatod az ujjad a 7. bund-ra. ha ezt látod, hogy: 7\5 akkor a visszafelé csúsztatod az ujjad
bend (nyújtás): bármelyik húrt bárhol lefogod, pengeted, majd le vagy fel tolod az ujjaddal,(ha kb a következő húrig tolod fel, egy akustikus gitáron kb fél hangemelkedést jelent) ezzel lágyabb hangemelkedést érsz el mint a csúsztatással
bend and release (nyújtás és visszaengedés): az előző "folytatása" a feltolt húrt kipengés után újra megpengeted és leengeded az újjaddal
hammer on (rákalapálás): ha pl ezt látod: 5h7 azt jelenti, hogy az 5. bundon megpengeted és egy másik ujjaddal ráütsz a 7. bund-ra, tehát azt nem pengeted hanem a hangot a rákalapálással hozod ki
pull off ("lehúzás"): ha ezt látod: 7p5 a 7. és az 5. bundon is lefogod, megpengeted (a 7. bund fog szólni) és ezt az ujjadat lehúzod, ezzel azt eredményezve, hogy utána az 5. bundon lévő hang megszólal
a kettő kombinációja: 7p5h7 megcsinálod a pull off-ot majd gyorsan visszakalapálsz a 7. bundra
annyit még üzennék, annak a kommentelőnek aki évtizedes tapasztalatokról beszél, hogy ezek alap gitártechnikák, kb 2. órai anyag ;) az, hogy egy Satriani vagy egy Steve Vai hogyan alkalmazza, az az ő sajátosságuk, de ezeken alapszanak az megoldásaik is
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!