Hogy kell gitár tabot olvasni?
Például ezt a számot...Nem tudom hogy például az első sorban most milyen akkordot kell nyomnom? Meg hogy döntöm el hogy milyen akkord kell? Látom a húrokat ,hogy melyik melyik (e-E)tudom...De vannak a számok pl. 3-55-35 Mit jelent a 3, az 55 és 35?
A hat vízszintes vonal jelképezi a 6 húrt.
A legalsó a legmélyebb, a legfelső a legmagasabb.
A számok azt a bundot jelölik, ahol az adott húrt le kell fogni. 0 az üres húrt jelenti.
Balról jobbra olvasod (ritmikát általában nem jelölik tabban, hallgatni kell a számot, hogy megfejtsd)
Ebben a számban amilyen akkordokot játszol: G A A G A.
Én még annyival kiegészítem az előttem szólókat, hogy (bár ebbe a tabba nem volt), de van olyan, h pl
-3h5- v -5p5-
Hammer Pull off
On (Lekötés)
(Rákö-
tés)
Ha a bundok nevei egymás alá vannak írva, akkor egyszerre pengeted le, ha egymás mellé értelemszerűen egymás után.
Még szokták jelezni felfelé mutató nyilakat, és amellé írják h pl full, 1/3, az a nyújtást jelente, hogy mennyire nyújtod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!