"TOO MUCH LOVE WILL KILL YOU" Ezt szó szerint lehet-e forditani vagy valami más jelentése van?
A túl sok szerelem/szeretet meg fog ölni.
Gondolom valami elvont jelentése lehet, hogy megbízol valakiben de összetöri a szíved, nehéz elviselni a fájdalmat mert szereted, stb.
Mint sok Queen dal, ez is több jelentést hordoz.
Ezt a dalt Brian May, a Q gitárosa írta és a válása utáni depressziós időszakról szól, persze tudván hogy mi történt FM-el ez a dal is áthallásos lett
(ugyanez a helyzet a These are the days of our lives és a The show must go on című dalokkal is. Egyik sem kifejezetten búcsúdalnak íródott, de "így alakult")
Nos, ahogy ezt előttem említették, ezt a dalt Brian May írta, aki abban az időben vált el az első feleségétől, ráadásul ott volt Freddie súlyos betegsége is, így depresszióba zuhant, és már az öngyilkosságnál tartott később.
De a dal szerintem arról szól, hogy nem bír két nőt szeretni, hiszen neki család és szerelem között kellett választania, mivel beleszeretett Anita Dobson színésznőbe, miközben Chrissyvel, a feleségével már évek óta házasok voltak. Nem lehetett könnyű döntés, hiszen három gyermeke született ebből a házasságból és Brian az a fajta ember, akinek rock sztárként is fontos a családja.
Kissé érzékeny, sebezhető lelkű ember lévén eléggé mélyen érintette ez a "konfliktus", ezt énekelte meg ebben a szívszorító dalban.
Remélem, hogy segítettem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!