Tényleg inspirálnak a drogok?
Az igazán nagy zenészek mint drogoznak/tak, fűtől LSD- ig sok mindenről hallottam, tudom vannak veszélyei stb példának okáért okk van Sid Barrett(Pink Floyd)
Tehát arra lennék kíváncsi hogy a drogoknak valóban van hatásuk a zenére amit játszol? ihletet is nyersz vagy csak megváltoztatja a stílusát a zenédnek, ha nélküle nem tudsz jó dalokat írni vele sem fogsz? olyanok véleményére lennék kíváncsi akik próbálták már, leginkább arra vagyok kíváncsi hogy 1-2 joint után mi történik, és ha zenélek akkor ez milyen kihatással van rá pontosan.
Nem kérek csak normális véleményeket, jöhet akármi. :P
Mégiscsak az én vagyok az alapanyag amiből kihúz a drog olyan dolgokat amik alapból nem biztos hogy előjönnének.
Tehát mást nem adhat mint ami alapból is megvan, csak segít felszínre hozni, ez persze sok minden lehet, nem feltétlenül jók, de mégiscsak én vagyok.
Persze nem akarok rögtön LSD-zni, sőt azt lehetőleg máskor sem akarok, csak arra gondoltam hogy haverokkal elszívunk pár jointot és jamelünk 1-2 órát. Csak egy ötlet volt, ami nagyon izgatja a fantáziámat (tehát szó sincs arról hogy menőségből akarnám, mielőtt még valaki leszídna :P )
Aki azt írta hogy ezek nem valós gondolatok annak nem tudom hogy van pofája ilyet leírni mikor tuti h soha nem használt semmilyen cuccot..
Kérdésre: A szívást erősen tudom ajánlani, nagyon sok inspirációt ad ilyen dolgok iránt és növeli a kreativitást. Az LSD nem erre való hidd el.. Ha egyszer kipróbálod majd rájössz hogy miért.
De, ami azt illeti többet is szívok, mint kellene. Őszíntén halvány fogalmam sincs, hogy te honnan veszel rólam ilyeneket. De mint mondtam, kábítószertől nem leszel művész. Nem véletlenül hívják ezeket tudatmódosító szereknek. A kreativitást tényleg növelik, de soha nem éreztem még egy drogos befolyásoltság alatt készített festményemről van dalomról, hogy az tényleg az én őszínte érzéseimet tartalmazná.
A drogok nem a tudatod legmélyére repítenek el, ponthogy ellenkező hatást váltanak ki, ilyenkor képes vagy elszakadni önmagadtól. Elég nagy éretlenség volna, ha azt állítanád, hogy ez valóban az önkifejezés netovábbjára ad lehetőséget. Bár ahogy képes voltál két kommentemből (helytelenül) leszűrni, hogy én márpedig soha nem szívtam, így nem is tudhatom miről beszélek, valószínüleg az is vagy.
Az utolsó mondatodat inkább nem próbálom értelmezni, majd ha gondolod írd le mit akartál vele kifejezni XD
Nem akartalak beskatulyázni, csak az esetek 99%-ában az beszél így, aki nem szív és nem is próbálta még soha. Én csak örülök neki hogy élnek még emberek a maradék 1%-ból is és elmondják a véleményüket. De azért megkérlek ne általánosságban beszélj hanem a magad nevében. Én pl. gyakrabban mélyedek magamba, mint az ellenkezője. Gyakrabban tisztázok le magamban gondolatokat, érzéseket, ezekre emlékszem is másnap és józanul is úgy gondolom. Csak beszívva színesebbek és intenzívebbek ezek a gondolatok de a lényegük ugyan az. És szerintem a művészethez pont ez a kis plusz intenzitás kell. Én pl. imádok betépve rajzolni, festeni, stb.
Van akinek bejön, van akinek nem..
Azt utólag olvastam hogy felerősíti az éppen aktuális érzelmeket is, pl ezért nem érdemes rossz hangulatban szívni (bár még mindig nem próbáltam úgyhogy nem saját tapasztalatból beszélek) ha pedig a saját gondolataimat és érzéseimet erősíti fel, valamint a kreativitást is növeli (amit mondjuk annyira még nem hiszek el (de majd kiderítem :P)) akkor egy hót tuskó ember persze hogy nem fog túl sokat érezni, de aki alapból is művészi beállítottságú, arra talán végülis csak inspirálóan hathat :)
Köszönöm a válaszokat, :) kicsit tisztábban látom a dolgokat, de hát :P majd kiderül kinek mennyire volt igaza :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!